V extraligovom zápase medzi Skalicou a Košicami padlo veľa gólov

NETKY.SK • 7 Október 2012, 19:20 • 2 min
V extraligovom zápase medzi Skalicou a Košicami padlo veľa gólov

V extraligovom zápase medzi Skalicou a Košicami padlo veľa gólov - Hokej Prvú šancu zápasu vo 4. minúte spálil Školiak, keď z dobrej pozície strelil len do Hyláka.

slovakia

left justify in out

img

Prvú šancu zápasu vo 4. minúte spálil Školiak, keď z dobrej pozície strelil len do Hyláka. O minútu neskôr brankára Košíc od modrej preveril Jaborník, skóre sa však nemenilo. V 6. minúte bol v dobrej pozícii faulovaný Preisinger, ale domáci v početnej výhode neuspeli, keď najväčšiu šancu spálil Konečný. Ani hostia nevyužili svoju presilovku pri vylúčení domáceho Juríka. 

Následne sa k úniku odhodlal Haščák po ľavom krídle a zakončil ho vydarenou presnou strelou ponad Kotvanovo plece na 0:1. V 15. minúte vydarenú akciu skalického Kudrnovho útoku vyriešil brankár Hylák. Domáci v tomto zápase začali o poznanie rýchlejšie a bojovnejšie ako proti Žiline, chýbala im však dôraznosť v koncovke. Skórovať sa nepodarilo minútu pred klaksónom ani Bakošovi po peknon individuálnom prieniku, a tak hostia odchádzali do šatne s jednogólovým náskokom. 

V úvode 2. tretiny Hylák chytil čistú tutovku Jankovičovi. Hostia hrali od 23. minúty presilovku, ale bola bez gólového efektu, hoci Svitana mal dobrú možnosť skórovať, jeho strela skončila v lapačke domáceho brankára. Hneď po skonční tejto presilovky zopakoval svoju akciu z 1. tretiny Haščák a vymietol roh Kotvanovej bránky na 0:2. 

Hosťom sa očividne podarilo striasť únavu z dlhej cesty, prejavili väčšiu hernú istotu a zrýchlili svoje kombinácie. Kudrnov strelecký pokus v 29. minúte bol ojedinelý, skvele zakročil opäť Hylák. Hostia potrestali vylúčenie Juríka z presilovky, keď zblízka po ľade na 0:3 zvýšil Kolba. Domáci nevyužili možnosť streliť kontaktný gól pri vylúčení Kuběnu. 

V poslednej päťminútovke domáci pridali, boli často pred Hylákom, ale o skorigovanie stavu ich pripravila prenáhlenosť a Hylákova istota. V 3. tretine sa domácim nedarilo v zápase privodiť zvrat. Až vylúčenie Svitanu v 45. minúte im vynieslo prvý gól, keď Kudrnovu prihrávku spoza brány premenil Trška. Juríkovi sa potom podarilo po chybe hostí v 48. minúte znížiť na 2:3. 

Domáci mali aj ďalšie šance, ale skórovať sa podarilo hosťom, keď pri signalizovaní trestu pre domácich Kotvana prekonal svojím tretím gólom Haščák. Vylúčenie Holoviča za protesty hostia nevyužili. Rovnako domáci pochodili, keď bol vylúčený Kolba. V záverečných minútach hrali domáci power-play, ale hostia to využili Haščákom na 2:5. Potom v gólovo divokom závere znížil Stieler na 3:5 a konečný výsledok 3:6 poistil mimoriadne strelecky disponovaný Haščák. Hostia potvrdili svoju úlohu favorita a zaslúžene si zo Skalice odvážajú všetky body. 

Výsledok:

HK 36 Skalica - HC Košice 3:6 (0:1, 0:2, 3:3)

Góly: 46. Trška, 48. Jurík, 60. Stieler - 11., 25., 52. a 59., 60.Haščák, 32. Kolba. Rozhodovali: Kubuš - Kacej, Šefčík, vylúčení: 4:4, navyše: Holovič (Skalica) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1789 divákov.



Ohlasy trénerov:

Peter Oremus, tréner Skalice: "Nachádzame sa v ťažkej situácii. Tretí prehraný zápas v rade, strieľame málo gólov, čo k tomu povedať? Jednoducho toto asi život prináša. My sa musíme z toho čo najskôr dostať nejakým dobrým zápasom, čiže víťazstvom vonku." 

Pavol Zúbek, asistent trénera Košíc: "Do dnešného zápasu sme vstúpili veľmi aktívne, vytvárali sme si aj šance, čo sa podarilo pretaviť v druhej tretine až do trojgólového náskoku. Podarilo sa nám vtedy udržať enormný tlak Skalice, mali sme ešte brejky, no zachránil domáci brankár. Tretia tretina bola náročná. Vedeli sme, že sa Skalica ešte pokúsi niečo urobiť s výsledkom, čo sa jej aj podarilo, vrátila sa do zápasu, ale dnešné víťazstvo sme si nechceli nechať ujsť. Osobitne chcem vyzvdihnúť výkon Marcela Haščáka, ktorý vsietil päť gólov".
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies