V Európe vznikla prvá cestovateľská bublina

NETKY.SK • 15 Máj 2020, 07:44 • 2 min
V Európe vznikla prvá cestovateľská bublina

RIGA - Litva, Lotyšsko a Estónsko otvorili v piatok o polnoci v rámci zmiernenia opatrení proti šíreniu nového druhu koronavírusu SARS-CoV-2 hranice pre svojich občanov a vytvorili tak pobaltskú "cestovateľskú bublinu", ktorá je prvou svojho druhu v EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Len obyvatelia Pobaltia

Občania troch pobaltských krajín tak môžu od piatku opätovne voľne cestovať po celom regióne. Akýkoľvek návštevníci z tretích krajín však budú musieť po svojom príchode do jedného z týchto troch štátov aj naďalej podstúpiť 14-dňovú domácu izoláciu.

 

img

 

"Pobaltská cestovateľská bublina je príležitosťou pre biznis, ako aj nádejou pre ľudí, že život sa začína vracať do normálnych koľají," uviedol na margo otvorenia hraníc premiér Litvy Saulius Skvernelis.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Arnas Strumila (@arnasstrumila),

 

Obmedzenia cestovania boli na bilaterálnej báze zrušené aj medzi Fínskom a Estónskom, ako aj Poľskom a Litvou. Poľsko ani Fínsko sa však podľa agentúry neponáhľajú s pripojením sa k pobaltskej cestovateľskej bubline, hoci lotyšský premiér Krišjanis Karinš označil obe krajiny za "logických a potenciálne dobrých kandidátov".

 

img

 

Ako región zvláda koronakrízu? 

Šírenie nového koronavírusu sa v troch pobaltských krajinách spomalilo do takej miery, že ani jedna z nich v stredu neohlásila viac než sedem nových prípadov ochorenia COVID-19, ktoré tento koronavírus spôsobuje. Nákaza si v regióne celkovo vyžiadala menej než 150 obetí na životoch.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies