Viac ako 600-tisíc eur vláda preplatí do Vianoc. Komu pôjdu tieto peniaze?

NETKY.SK • 9 December 2020, 15:53 • 2 min
Viac ako 600-tisíc eur vláda preplatí do Vianoc. Komu pôjdu tieto peniaze?

Minister vnútra Roman Mikulec priniesol informáciu, že obce a mestá dostanú financie za záchranné práce.

slovakia

left justify in out

„Dnes som na vláde predložil návrh preplatenie výdavkov počas 27 vyhlásených mimoriadnych situácií, pre ktoré sme vyčlenili 600 118,94 eura,“ vysvetlil na sociálnej sieti. Šéf rezortu vnútra zdôraznil, že peniaze vyčlenia „zo Všeobecnej pokladničnej správy do rozpočtu ministerstva vnútra“.

 

 

A dostať by ich mali už do Vianoc. Týka sa to udalostí, ako boli zosuvy pôdy v obciach a mestách Bratislava, Košice, Terchová, Likavka, Ružomberok, Klokočov, Kolárovice, Krajná Poľana, Čavoj.

 

Dodal, že rovnako preplatené budú aj povodne, ktoré sa udiali v Boľkovciach, Budinej, Uníne, Dojči, Smolinskom, Jaklovciach, Tôni. Rovnako aj povodne v obciach Veľké Kosihy, Zlatná na Ostrove a Zemianska Olča.

 

 

Nominant vládneho hnutia OĽaNO dodal, že pôjde aj o odškodnenie udalostí po zrútení mosta nad riekou Hornád, čo sa udialo v Spišskej Novej Vsi. Odškodnia aj požiare v metropole Spiša, rovnako aj v Hosticiach a Gemerskej Polome.

 

Vláda myslí aj na miesta, na ktorých prebehla ekologická havária. „Úniky nebezpečných látok (Okresný úrad Košice, Čabradský Vrbovok),“ vysvetlil na facebooku Mikulec a dodal, že odškodnenie nastane aj po poškodení vodovodu v Červenej Vode a víchrici v Stuľanoch.

 

 

„Najväčšia suma výdavkov – viac ako 287 000 eur – sa týka záchranných prác pri zosuve v košických mestských častiach, lokalitách Vyšné Opátske-Včelárska paseka a Košická Nová Ves-Konopiská,“ vysvetlil šéf rezortu vnútra.

 

Vláda Igora Matoviča napríklad za udalosť v metropole Spiša dá aj radnici. „Vláda preplatí viac ako 26 000 eur aj mestu Spišská Nová Ves za záchranné práce, ktoré súviseli zo zrútením mosta v júli tohto roku,“ dodal Roman Mikulec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies