V Chorvátsku sa triasla zem! Magnitúda bola na úrovni 3,9 stupňa!

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 18:35 • 2 min
V Chorvátsku sa triasla zem! Magnitúda bola na úrovni 3,9 stupňa!

ZÁHREB - V strednom Chorvátsku v piatok udrelo zemetrasenie s magnitúdom 3,9. Informovalo o tom Európske stredomorské seizmologické centrum (EMSC), podľa ktorého otrasy zaznamenali okolo 12:45 miestneho času.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie vychádzalo z hĺbky 10 kilometrov a jeho epicentrum sa nachádzalo osem kilometrov juhojuhozápadne od mesta Sisak v Sisacko-moslavinskej župe.

 

Svedkovia na webstránke EMSC uviedli, že v meste Petrinja vzdialenom zhruba tri kilometre severozápadne od epicentra sa triasli domy. Niektorí hovorili o tom, že otrasom predchádzala hlasná rana.

 

img


Chorvátsko je ako stredomorská krajina náchylná na zemetrasenia. Zhruba hodinu predtým 20 kilometrov od Sisaku udrelo slabšie zemetrasenie s magnitúdom 1,5. Nadránom tiež 50 kilometrov od Splitu zaznamenali otrasy s magnitúdom 2,5.

 

Mesto Petrinja pritom ešte koncom minulého roku postihlo veľké zemetrasenie, pri ktorom padali v meste budovy. Namerali pri ňom magnitudú 6,4 Richterovej stupnice. 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies