Putinov falošný prejav o redukcii populácie je hoax

NETKY.SK • 4 Február 2021, 06:22 • 2 min
Putinov falošný prejav o redukcii populácie je hoax

BRATISLAVA - Slovenskí hoaxeri opäť zavádzajú tisíce ľudí.

slovakia

left justify in out

Na sociálnych sieťach sa opäť šíri ďalšia nepravdivá informácia, ktorú bez akéhokoľvek overenia zdieľalo viac ako 20-tisíc ľudí. Tentokrát ide o citáciu prezidenta Ruska Vladimíra Putina, ktorý hovorí o diaboľských plánov Ameriky a Európy, kde má údajne prebiehať vymývanie mozgov a redukcii obyvateľstva. Jeden z najvplyvnejších mužov sveta to mal podľa profilu s menom Marcela Achbergerová uviesť pre talianske média. O tomto výroku však nie sú na svete absolútne žiadne dôkazy.

 

Stránka AFP Fakty oslovila kolegov v Taliansku a pozrela sa na všetky archivované vyjadrenia prezidenta Ruskej federácie - a nenašla žiadne stopy, ktoré by potvrdzovali, že tieto slová prezident Putin povedal.

 

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Streda 3. februára 2021

 

"Konšpirátori túžia po osobnosti vodcov, v ktorých chcú vidieť svoje vlastné názory a ideály. Nie je preto ničím výnimočným, že do úst svojich idolov vložia to, čo si myslia a nezáleží pritom na to, čo si myslí ich idol a či to niekedy vôbec povedal," uvádza stránka Polícia SR na sociálnej sieti. "Aha, veď to povedal náš idol, takže všetci máme pravdu a môžeme svoje konšpirátorske nezmysly šíriť donekonečna a ďalej", dodávajú policajti k motívu ľudí, ktorí šíria hoaxy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies