REPORTÁŽ: Šikanu a depresie pretavila do hudby - speváčka Marina Laduda prináša horúci videoklip Some Worlds Crumble!

NETKY.SK • 23 Október 2021, 11:22 • 2 min
REPORTÁŽ: Šikanu a depresie pretavila do hudby - speváčka Marina Laduda prináša horúci videoklip Some Worlds Crumble!

Narodila sa v Kalifornii, pôvodom je Slovenska a teraz žije v Prahe. To je speváčka a skladateľka Marina Laduda. Šarmantná hudobníčka so špecifickým prejavom má za sebou ťažké detstvo, ktoré pretavila do tvorby. Nedávno predstavila novinku Some Worlds Crumble, v ktorej odkrýva svoje vnútro. Marina v exkluzívnom rozhovore Netkám prezradila, že prežila šikanovanie v škole aj polepšovňu v USA, aj to, ako jej pri prekonávaní depresií pomáha hudba.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Marina Laduda vyrastala striedavo v USA a na Slovensku, neskôr sa presťahovala do Prahy. Počas štúdia vynikala v umení a vyhrávala hudobné súťaže. Aj preto sa zúčastnila na oboch najväčších speváckych súťažiach na Slovensku a v Čechách. Odvtedy sa jej hudobná kariéra rozbieha hlavne u našich susedov a dnes má na konte spoluprácu s hudobníkmi z celého sveta. Marina teraz predstavuje nový song Some Worlds Crumble, ktorá odkrýva osobnejšie a temnejšie speváčkino vnútro. Text piesne odpočíval v zápisníku takmer štyri roky. Pocity z detstva a dospievania, šikana aj depresie ovplyvnili vznik skladby, ktorá má potenciál chytiť poslucháčov za srdce. 

 

„Som nesmierne rada, že je skladba už vonku. Príbeh nielen tejto skladby vznikol, keď som sa vrátila do Kalifornie. Navštívila som svoju rodinu a pri upratovaní garáže som narazila na škatuľu so svojimi starými vecami, ktoré ma priviedli na myšlienky napísať text – niektoré svety sa rozpadajú,“ hovorí o skladbe s ťažkým pozadím Marina Laduda.

 

img

 

Keď Marina listovala stránkami svojho starého denníka, v mysli sa preniesla do detstva, keď bol jej domáci život najbúrlivejší. Šikana v škole a urážliví nevlastní rodičia mučili mladé dievča až do stavu, že ju ochromili depresiou. 

 

„Stále sme sa sťahovali medzi Slovenskom a USA, stále som bola niekde inde. Nemala som šancu budovať si reálne kamarátstva a tým pádom som veľmi trpela. A mala som depresie, ktoré vydržali do dnes. Teraz som však už konečne zistila, že na to nie som sama,“ prezradila speváčka.

 

img

 

Videoklip k novinke nakrúcali v priestoroch bratislavského Luna Baru. Obrazové stvárnenie má na konte Noël Czuczor. Ten sa o režisérsku stoličku delil s Radoslavom Chovanom, ktorý sa zároveň postaral o strih klipu.  

 

„Klip sa nakrúcal vo veľmi peknom priestore Luna Baru. Páči sa mi, že je tam  taký retro štýl, kreslá aj disko guľa. Zaujímavé, až také hollywoodske vibrácie, ktoré sa nám do klipu veľmi hodili. Bolo to strašne cool, obaja tvorcovia skvelo spolupracovali a motivovali ma počas nakrúcania, cítila som sa veľmi uvoľnená. Bol to pekný zážitok,“ dodala Marina Laduda.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies