V centre Tokia sa otvára nové múzeum TeamLab Borderless

NETKY.SK • 10 Február 2024, 17:33 • 2 min
V centre Tokia sa otvára nové múzeum TeamLab Borderless

V novom tokijskom komplexe Azabudai Hills sa v piatok otvorilo múzeum predstavujúce diela japonského kolektívu digitálneho umenia teamLab. TeamLab Borderless: Múzeum digitálneho umenia v budove Mori, ktoré sa nachádza v novootvorenom japonskom pohorí Azabudai Hills, obsahuje približne 50 diel, ktoré plne využívajú projektory a rôzne svetlá a predstavujú „svet umeleckých diel bez hraníc“. 

slovakia

left justify in out

V novom tokijskom komplexe Azabudai Hills sa v piatok otvorilo múzeum predstavujúce diela japonského kolektívu digitálneho umenia teamLab.


TeamLab Borderless: Múzeum digitálneho umenia v budove Mori, ktoré sa nachádza v novootvorenom japonskom pohorí Azabudai Hills, obsahuje približne 50 diel, ktoré plne využívajú projektory a rôzne svetlá a predstavujú „svet umeleckých diel bez hraníc“.

 

Na nedávnej krátkej akcii predstavujúcej nové diela Takashiho Kuda, riaditeľa komunikácie v TeamLab, povedal, že teamLab sa pokúsil urobiť tento nový domov ešte bezhraničnejším a interaktívnejším, kde sa návštevníci stanú súčasťou výstavy, pretože ich prítomnosť ovplyvní umelecké diela.

 

Neexistujú žiadne hranice medzi umeleckými dielami a návštevníkmi, povedal Kudo a dodal, že toto je múzeum bez mapy, kde sa ľudia môžu voľne prechádzať po priestore a vidieť ako umelecké diela spolu navzájom komunikujú. Vstupenky do múzea sa pohybujú od 3 800 jenov (približne 24€) pre osoby staršie ako 18 rokov, zatiaľ čo návštevníci pod týmto vekom môžu vstúpiť za zľavnenú cenu.

 

Pôvodné múzeum teamLab Borderless, ktoré predtým sídlilo v mestskej štvrti Odaiba, známe svojimi pôsobivými inštaláciami využívajúcimi najmodernejšie technológie, bolo otvorené v roku 2018 a zapísalo sa do Guinessovej knihy rekordov ako najnavštevovanejšie múzeum na svete venované jedinej umeleckej skupine po tom, čo zaujalo približne 2,2 roka. miliónov návštevníkov v roku 2019.

 

Múzeum bolo zatvorené v auguste 2022, aby sa uvoľnilo miesto pre jeho premiestnenie do centra Tokia. Umelecký kolektív otvoril dočasné a stále výstavy v Japonsku a po celom svete, vrátane miest ako New York, Londýn a Peking.






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj/foto: Xinhua, Návštevníci múzea. (www.xinhuanet.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies