Macek už nie je v spojení s Najvyšším správnym súdom SR, problémom je jeho projekt

NETKY.SK • 26 Február 2021, 19:21 • 2 min
Macek už nie je v spojení s Najvyšším správnym súdom SR, problémom je jeho projekt

Jaroslav Macek dnes vzal späť svoj súhlas s kandidatúrou na prvého predsedu Najvyššieho správneho súdu SR. Rozhodnutie odôvodnil tak, že zo skladby uchádzačov na sudcov tohto súdu vyplýva, že nebude schopný zabezpečiť implementáciu svojho projektu na začatie jeho činnosti. Macek bol jediným kandidátom na tento post.

slovakia

left justify in out

Zmeny 

Macek Súdnej rade uviedol, že jeho projekt vychádzal z toho, že aspoň dve tretiny sudcov nového Najvyššieho správneho súdu SR budú tvorené doterajšími sudkyňami a sudcami správneho kolégia Najvyššieho súdu SR tak, aby sa zabezpečil prenos orgánovej pamäte z Najvyššieho súdu na Najvyšší správny súd. Medzi uchádzačmi sú však len štyria sudcovia správneho kolégia Najvyššieho súdu.

 

img


"Je mi úprimne veľmi ľúto, že sme stratili podľa mňa veľmi kvalitného kandidáta pre Najvyšší správny súd SR. Som však presvedčená o tom, že je to zrelé rozhodnutie, a preto to rešpektujem."

 

"Teraz je dôležité, aby v dohľadnom čase bolo vypísané nové výberové konanie a dal sa priestor iným uchádzačom, aby sa uchádzali o túto funkciu," reagovala na Macekové stiahnutie kandidatúry ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

 

img


Predseda Súdnej rady Ján Mazák na základe rozhodnutia Jaroslava Maceka vypustil z návrhu programu 4. zasadnutia Súdnej rady, ktoré sa bude konať v utorok 2. marca, voľbu prvého predsedu Najvyššieho správneho súdu.

 

"Nové voľby prvého predsedu Najvyššieho správneho súdu budú vyhlásené bez zbytočného odkladu," uzavrela Súdna rada.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona