V byte v Saint-Denis sa našlo tretie telo a pas na meno údajnej atentátničky

NETKY.SK • 20 November 2015, 13:02 • 2 min
V byte v Saint-Denis sa našlo tretie telo a pas na meno údajnej atentátničky

PARÍŽ - Úrad parížskeho prokurátora dnes informoval, že v byte na predmestí Saint-Denis, na ktorý v stredu zaútočili elitné jednotky francúzskej polície, sa našlo tretie telo. Podľa francúzskej televízie RTL sa v sutinách bytu na ulici Cormillon nachádzala aj kabelka s pasom na meno Hasna Aitboulahcenová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas stredajšieho policajného zásahu v Saint-Denis boli podľa prokuratúry zabité tri osoby, medzi ktorými je aj predpokladaný strojca útokov z minulého piatka Abdelhamid Abaaoud; jeho identita bola potvrdená.

 

Prokuratúra dnes spresnila, že zatiaľ bolo identifikované len Abaaoudovo telo. Identita dvoch zabitých zatiaľ nie je známa. Jedno telo je ženské.

Spomínaná Hasna Aitboulahcenová je sesternicou Abdelhamida Abaaouda, ktorého smrť potvrdili francúzske úrady vo štvrtok.

 

Médiá označujú 26-ročnú Aitboulahcenovú za prvú samovražednú atentátničku v západnej Európe, keďže počas policajnej operácie krátko po prieniku policajného komanda do bytu aktivovala výbušninu na svojom opasku.

 

Výsledkom stredajšej policajnej operácie bolo aj zadržanie ôsmich podozrivých, spomedzi ktorých štyria mohli byť priamo zapojení do útokov, ktoré sa pred týždňom odohrali na šiestich miestach Paríža a na predmestí Saint-Denis a pripravili o život 129 ľudí. Ďalších 352 osôb utrpelo zranenia, pričom stav mnohých z nich je veľmi vážny.

 

Polícia sa pôvodne domnievala, že Abaaoud je momentálne v Sýrii, ale na prelome minulého a tohto týždňa dostala informáciu, že by sa mohol skrývať v Saint-Denis. Vyplývalo to zo svedeckých výpovedí, odpočúvania telefónov, informácií tajných služieb i pohybov na jeho bankovom účte.

 

Po dôkladnom preverení týchto tipov polícia v stredu nad ránom pristúpila v Saint-Denis k mohutnej policajnej operácii, ktorú sprevádzali prudké prestrelky a výbuchy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies