V bruselskom Molenbeeku zakázali protimoslimský pochod , Wilders a Dewinter tam chcú ísť aj tak

NETKY.SK • 2 November 2017, 16:57 • 2 min
V bruselskom Molenbeeku zakázali protimoslimský pochod , Wilders a Dewinter tam chcú ísť aj tak

BRUSEL - Bruselská radnica vo štvrtok zakázala pochod krajných pravičiarov v bruselskej štvrti Molenbeek, v ktorej žije mnoho moslimov a ktorá je známa najmä tým, že v nej bývali viacerí páchatelia teroristických útokov v rôznych európskych krajinách.

slovakia

left justify in out

Pochod, ktorý sa mal konať v piatok hneď po tradičných moslimských modlitbách, organizovali lídri krajne pravicových strán z Holandska a Belgicka Geert Wilders a Filip Dewinter.

Rozhodnutie o zákaze pochodu oznámila vo štvrtok starostka Bruselu Francoise Schepmans, podľa ktorej jedným z dôvodov zákazu je aj to, že Wilders a Dewinter označovali pochod ako "islamské safari v európskej metropole džihádu" a podľa bruselskej radnice hrozili počas akcie násilnosti.

Hovorca Dewinterovej strany Flámsky záujem Sam Van Rooy krátko po rozhodnutí bruselskej radnice oznámil, že jeho stranícky šéf spolu s Wildersom do Molenbeeku v piatok pôjdu aj tak.

 

Podľa neho je nehorázne, že úrady zakazujú vstup "dvom zvoleným politikom" do jednej zo štvrtí belgickej metropoly. "Samozrejme, neplánujeme žiadne násilie," dodal Van Rooy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies