V Brne sa začalo pojednávanie s Američanom Dahlgrenom, ktorý zavraždil štyroch príbuzných

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 13:48 • 2 min
V Brne sa začalo pojednávanie s Američanom Dahlgrenom, ktorý zavraždil štyroch príbuzných

BRNO - Pred krajským súdom v Brne sa dnes začalo hlavné pojednávanie s 23-ročným americkým občanom Kevinom Dahlgrenom obžalovaným zo štyroch vrážd, spáchaných v Brne-Ivanoviciach v máji 2013, informovali dnes české médiá.

slovakia

left justify in out

Na súdnom pojednávaní sú aj rodičia obžalovaného. V prípade, že ich syna český súd uzná za vinného, hrozí mu doživotný trest. Podľa spravodajského portálu iDNES obžaloba Dahlgrena viní z vraždy príbuzných, u ktorých v čase trestného činu býval. Prokurátorka Ludmila Doležalová uviedla, že obžalovaný vraždil v dôsledku osobnostných vlastností, emočnej nestability a agresivity.


Z vyšetrovania vyplynulo, že Dahlgren napadol najprv troch svojich príbuzných, pričom svojej sesternici zasadil 17 bodných a sečných rán - pravdepodobne kuchynským nožom, jej manželovi 29 bodných a sečných rán a synovi ďalších 17 rán. Ako posledného zrejme usmrtil druhého syna, na ktorého zaútočil kameňom, až potom nožom. Podľa obžaloby toho jediného usmrtil po predchádzajúcej úvahe. Tri z tiel sa potom pokúsil spáliť v garáži rodinného domu. Mŕtvoly našiel v garáži sused, ktorý zavolal hasičov.


Pred súdom má dnes vypovedať sedem svedkov, Dahlgren dnes odmietol vypovedať. Kyle Kristoffersen, Američan dlhodobo žijúci v Brne, ktorý sa priatelil so zavraždenými a Dahlgrenovi pomáhal s adaptáciou v ČR i hľadaním práce, dnes pred súdom uviedol, že s Dahlgrenom bolo ťažké dohodnúť sa, najmä na záver jeho pobytu. Vypovedal tiež, že v deň vraždy mu od krajana prichádzali zmätočné SMS.


Pred súdom vypovedala aj žena, ktorú si rodina najímala ako upratovačku. V deň vraždy ju Dahlgren vykázal z domu a tvrdil, že rodina odcestovala. Obaja svedkovia dnes pred súdom zhodne vyhlásili, že rodina obetí im údajne oznámila, že Dahlgren pricestoval do Česka "nájsť sám seba". V Spojených štátoch mal vraj "ťažké obdobie".


Dahlgren, ktorý pochádza z Palo Alta v americkom štáte Kalifornia, po vražde ušiel do Viedne a odtiaľ odcestoval do USA. Zadržali ho na washingtonskom letisku Dulles International Airport. Spojené štáty ho na stíhanie do ČR vydali vlani.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies