V Nemecku sa konali protesty proti ťažbe uhlia. Zúčastnilo sa 2 500 ľudí!

NETKY.SK • 7 August 2021, 17:43 • 2 min
V Nemecku sa konali protesty proti ťažbe uhlia. Zúčastnilo sa 2 500 ľudí!

LUTZERATH - Približne 2 500 ľudí demonštrovalo v západnom Nemecku za rýchle zastavenie ťažby uhlia v regióne, v ktorom by mohla byť so zemou zrovnaná dedina, aby uvoľnila cestu ťažbe.

slovakia

left justify in out

Účastníci protestu vytvorili 4 kilometre dlhú ľudskú reťaz medzi ohrozenou dedinou Lutzerath a neďalekou obcou Keyenberg. Dedina Lutzerath sa nachádza len niekoľko stoviek metrov od veľkej bane, v ktorej nemecký energetický gigant RWE ťaží lignit a spaľuje ho v neďalekých elektrárňach. Mnoho demonštrantov nieslo transparenty s nápisom Zastavme hnedé uhlie alebo žlté kríže.

 

Prečítajte si: Vedec vymyslel toaletu, ktorá premieňa ľudské výkaly na skutočnú energiu!

 

Ťažba uhlia sa v Nemecku má skončiť do roku 2038. Environmentalisti však tvrdia, že je nutné zastaviť ju aspoň o desať rokov skôr, ak má krajina zohrať svoju rolu v splnení Parížskej klimatickej dohody, ktorá si kladie za cieľ obmedziť globálne otepľovanie.

 

Možno vás zaujme: Na problémy životného prostredia vyčlení Slovensko takmer 300 miliónov eur!

„Ak chceme na tejto planéte prežiť, musíme prijať opatrenia teraz," povedal Michael Zobel, jeden z protestujúcich. „Prežitie na tejto planéte je ohrozené. Takže ťažba uhlia sa musí zastaviť a potrebné budú aj ďalšie opatrenia." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies