V Británii bude mimoriadne zasadať bezpečnostný výbor Cobra

NETKY.SK • 22 Júl 2019, 07:01 • 2 min
V Británii bude mimoriadne zasadať bezpečnostný výbor Cobra

LONDÝN - Kvôli komplikovanej situácii v Perzskom zálive bude mimoriadne zasadať bezpečnostný tím Cobra zložený z predstaviteľov ministerstva dopravy, rezortu vnútra a polície, pričom ho povedie britská premiérka Theresa Mayová.

slovakia

left justify in out

Irán v Perzskom zálive zadržal ropný tanker plaviaci sa pod britskou vlajkou. Práve to je dôvod, prečo bude zasadať špeciálny vládny výbor Británie. Ministri a iní vládni predstavitelia by tu premiérku mali informovať o situácii, pričom diskusia by mala hľadať možnosti, ako v danom regióne zachovať bezpečnosť lodnej dopravy. Následne minister zahraničných vecí Jeremy Hunt v priebehu dnešného popoludnia bude o najnovšom vývoji v tejto záležitosti informovať členov Dolnej snemovne britského parlamentu. Poslancom oznámi, aké ďalšie kroky vláda plánuje.

 

img

 

Podľa informácií denníka Daily Telegraph plánujú britskí ministri uvaliť na Irán sankcie. Hunt zrejme v krátkej dobe oznámi, aké konkrétne opatrenia v danej situácii Británia zavedie. Existuje možnosť, že by krajina pristúpila i k zmrazovaní majetku.

 

Kuvajt v nedeľu vyhlásil, že najnovšiu eskaláciu v Perzskom zálive "sleduje s extrémnym znepokojením"(...) "Pokračovanie takýchto činov zvýši napätie a vystaví námornú bezpečnosť priamej hrozbe, čo si vyžaduje, aby medzinárodné spoločenstvo zintenzívnilo svoje úsilie na zastavenie eskalácie," píše sa v stanovisku krajiny. Kuvajt zároveň vyzýva k zachovaniu pokoja a dodržiavaniu medzinárodného námorného práva v záujme zachovania bezpečnosti.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies