Tesla začína výstavbu závodu v čínskom Šanghaji

NETKY.SK • 7 Január 2019, 13:56 • 2 min
Tesla začína výstavbu závodu v čínskom Šanghaji

PEKING - Americký výrobca elektromobilov Tesla Inc. začína výstavbu závodu v čínskom Šanghaji a do konca tohto roka v ňom začne produkciu vozidiel Model 3 a plánovaného crossoveru. Informoval o tom v pondelok generálny riaditeľ Tesly Elon Musk.

slovakia

left justify in out

V Číne, ktorá je najväčším trhom elektromobilov, Tesla buduje závod napriek napätiu v obchodných vzťahoch medzi Pekingom a Washingtonom. Tesla to oznámila po tom, ako sa Peking vyjadril, že v tomto roku zruší obmedzenia pre zahraničné vlastníctvo firiem vyrábajúcich elektrické autá.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. 🔋ضد 🛢 كهرباء ضد البترول ⚖️ السيارات الكهربائية تتطور بشكل سريع بالآونة الأخيرة ولكن استبعد اختفاء السيارات التي تعتمد على البترول كما يصرح البعض ✋️ من تجربتي للسيارات الكهربائية بعتبرها المستقبل والسيارات العملية الاقتصادية ولكن الطرب والمتعة لا زالت سيارات البنزين محافظة بمكانتها بقلبي لحد الان. . . . . . . . #عرب_جي_تي #تسلا #سيارة_كهربائية #موديل_اكس #دبي #الامارات #المستقبل #arabgt #tesla #modelX #teslamodelx #p100d #dubai #mydubai #dxb #uae

Príspevok, ktorý zdieľa Suhaib Shashaa (@suhaibshashaa),


Miestna výroba bude eliminovať riziká zo strany ciel a inej kontroly dovozu. Tesle to zároveň pomôže pri rozvoji dodávateľov dielcov a podporných služieb, čím sa jej vozidlá stanú príťažlivejšími pre čínskych kupujúcich. Tesla ešte nezverejnila objem investície, ale miestna šanghajská vláda uviedla, že pôjde o doteraz najväčšiu zahraničnú investíciu v oblasti. Lacnejšie modely elektromobilov z produkcie GM, Volkswagenu a iných globálnych značiek však majú na čínsky trh prísť už v tomto roku, čiže predtým ako Tesla začne výrobu v Šanghaji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies