V Bratislave otvoria fotografickú výstavu Česko/slovenské okamihy

NETKY.SK • 13 Február 2023, 15:30 • 2 min
V Bratislave otvoria fotografickú výstavu Česko/slovenské okamihy

BRATISLAVA - České centrum Bratislava a Česká tlačová kancelária (ČTK) v spolupráci s veľvyslanectvom ČR na Slovensku a mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto otvoria vo štvrtok 16. februára výstavu Česko/slovenské okamihy.

slovakia

left justify in out

Rozsiahlu kolekciu fotografií pripravila ČTK pri príležitosti 30. výročia rozdelenia Československa a vzniku dvoch samostatných republík. Vernisáž sa uskutoční o 15.00 h za účasti veľvyslanca ČR na Slovensku Rudolfa Jindráka, generálneho riaditeľa ČTK Jiřího Majstra, starostu Starého Mesta Mateja Vagača a riaditeľky Českého centra Moniky Koblerovej. Výstava bude prístupná na Hviezdoslavovom námestí a zároveň v Galérii Českého centra, kde bude otvorenie o 15.30 h len pre pozvaných hostí.

 

"Vzájomná a kvalitná informovanosť o dianí medzi Českom a Slovenskom je veľmi potrebná na všetkých úrovniach, preto veľmi oceňujem nezastupiteľnú úlohu spravodajských agentúr, akými sú ČTK a TASR, akú majú v súčasnom mediálnom poli," komentoval slovenské uvedenie výstavy Jindrák. Autori výstavy vybrali takmer 130 fotografií, ktoré zachytávajú dôležité aj menej známe momenty zo spoločnej histórie, dvojitého rozpadu československého štátu, rovnako ako vzájomné vzťahy Čechov a Slovákov v posledných 30 rokoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies