To sa len tak nevidí. Taiwan nám poslal takmer dva milióny eur!

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 12:1 • 2 min
To sa len tak nevidí. Taiwan nám poslal takmer dva milióny eur!

BRATISLAVA - Vláda na svojom stredajšom zasadnutí vzala na vedomie informáciu o prijatých financiách. Na čo ich môžeme použiť?

slovakia

left justify in out

Do Fondu vzájomnej pomoci, ktorý zriadil Úrad vlády (ÚV) SR, pribudlo 1 960 404 eur od ministerstva zahraničných vecí Taiwanu. Po začiatku vojenskej invázie Ruska na Ukrajine doplnili nový účel fondu. Prostriedky majú ísť na zmiernenie humanitárnej krízy spôsobenej inváziou.

 

img

 

Financie majú vyplatiť prostredníctvom ministerstiev. Ministri majú podať žiadosti, kde uvedú účel použitia prostriedkov a odôvodnia výšku požadovaných financií v súlade so štatútom fondu.

 

Fond vzájomnej pomoci pôvodne zriadili na zmiernenie dôsledkov krízy spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Následne rozšírili jeho účel na pomoc Ukrajine.

 

img

 

Na transparentný účet môže prispievať aj verejnosť. Úrad vlády ešte v marci informoval, že o finančnú pomoc z fondu môžu žiadať samosprávy, občianske združenia, nadácie, neziskové organizácie či cirkvi a náboženské spoločnosti.

 

Prečítajte si tiež: Schválili jednorazový prídavok na dieťa!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona