Igor Matovič: Pán minister Lengvarský si musí zožať, čo zasial

NETKY.SK • 28 November 2021, 11:30 • 2 min
Igor Matovič: Pán minister Lengvarský si musí zožať, čo zasial

BRATISLAVA - V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike sa rozrozprával Igor Matovič. Meniť ministra zdravotníctva počas vrcholu tretej vlny pandémie podľa neho nie je správne. Naďalej trvá na motivácii k očkovaniu. Čo odporučil v súvislosti s Vianocami?

slovakia

left justify in out

img

 

"Znefunkčnili by sme tým ministerstvo zdravotníctva. Pán minister Lengvarský si musí zožať, čo zasial," povedal Matovič o výmene ministra zdravotníctva. Kampaň ministerstva označil za detinskú. V tretej vlne je Slovensko na tom podľa neho omnoho horšie, ako za Mareka Krajčího.

 

img

 

Jeho návrat by však podľa šéfa hnutia OĽaNO nebol prijatý v spoločnosti. Krajčímu podľa Matoviča "výrazne ukrivdila prezidentka“.

 

img

 

"SaS sa hodila o zem a povedal, že odídu z koalície,“ povedal minister financií. Dúfa, že po Vianociach sa situácia zlepší.

 

Minister financií a líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti  Igor Matovič sa tiež vyjadril, že urobí všetko pre to, aby v utorok prejednali 500-eurové poukážky pre dôchodcov za očkovanie. Dúfa, že právo veta nebude znamenať viac ako život dôchodcov.  

 

Strana SaS je za nižšiu sumu v hodnote 150 eur.  Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková podľa ministra financií tvrdí, že nejde o ochranu života, ale zdravia, takže by to vetovať mohli.

"Pripadá mi to ako trápne slovíčkarenie,“ povedal Matovič 

 

Vláda by sa mala podľa ministra Matoviča najskôr pokúsiť argumentačne presvedčiť ľudí, aby sa očkovali. "Nemáme morálne právo tlačiť na ľudí, ktorých sme nechali oblbnúť antivaxermi,“ povedal Matovič. "Dajme poctivé argumenty, aby ľudia neboli na vážkach,“ povedal Matovič. Až potom sa môžu na vláde rozprávať o povinnom očkovaní.

 

Školy sa mali podľa Matoviča zatvoriť. "Mali sme sa utlmiť všetci na dva týždne, mali by sme krajšie Vianoce.“ 

 

img

 

Nezatvorenie škôl je podľa ministra financií Igora Matoviča veľká chyba. Kompetentní podľa neho mali dosť času poučiť sa z druhej  vlny a nachystať sa lepšie na tretiu. "Som kritik postupu ministerstva zdravotníctva.“

 

Taktiež neodporúča cestovanie na Vianoce, nemali by sa podľa neho robiť ani bubliny, ako to bolo vlani. Ľudia by nemali podľa neho cestovať za rodinou.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Igor Matovič navrhuje poskytnúť 500 miliónov eur dotknutým prevádzkam!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies