Pre poruchy spôsobené kalamitou bolo bez elektriny 14.000 odberných miest

NETKY.SK • 5 Február 2023, 10:35 • 2 min
Pre poruchy spôsobené kalamitou bolo bez elektriny 14.000 odberných miest

KOŠICE - Spoločnosť Východoslovenská distribučná (VSD) zaevidovala počas extrémne nepriaznivého počasia od soboty (4.2.) rána do nedele rána 19 porúch na vysokonapäťovej úrovni a 64 ďalších porúch na nízkonapäťovej úrovni.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa VSDE Andrea Danihelová s tým, že vplyvom počasia padali vyvrátené stromy a zlomené konáre na elektroenergetické vedenia a poškodili ich. "Víchrice, výdatné sneženie a nízke teploty zasiahli podľa predpovedí meteorológov aj východné Slovensko, čo je vymedzené distribučné územie VSD. Stav v distribučnej sústave kopíroval extrémy počasia, preto najviac zasiahnutými lokalitami boli podtatranské a tatranské obce, stredný Spiš, severovýchod Slovenska, okolie Košíc a Rožňavy. Celkovo to na distribúcii elektriny pocítilo približne 14.000 odberných miest," uviedla Danihelová. Na odstraňovaní porúch v distribučnej sústave intenzívne pracovali posilnené tímy dispečerského riadenia a priamo v teréne rovnako posilnené tímy prevádzky sieti VSD. Podarilo sa im podľa hovorkyne znížiť počet porúch na aktuálne tri na vysokonapäťovej úrovni a päť na nízkonapäťovej úrovni. V tejto súvislosti zostalo elektrinou nezásobených už len necelých 100 odberných miest. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona