Štefan Svitko na onedlho predstaví už pätnástykrát na prestížnych pretekoch Rallye Dakar

NETKY.SK • 3 Január 2024, 12:00 • 2 min
Štefan Svitko na onedlho predstaví už pätnástykrát na prestížnych pretekoch Rallye Dakar

Predstavte si preteky, v ktorých sa automobily, motocykle, kamióny a štvorkolky rútia cez rozľahlé púšte s plynom na podlahe. Obrovská výzva pre samotné vozidlá aj jazdcov, ktorí musia čeliť svojim limitom. To je Rallye Dakar, neuveriteľné dobrodružstvo, na ktoré už pätnástykrát chystá aj slovenský pretekár Štefan Svitko.

slovakia

left justify in out

46. ročník Rallye Dakar bude hostiť Saudská Arábia od 5. do 19. januára 2024. Trasa dlhá takmer 7 900 km, z ktorej 4 727 km tvoria časové špeciály, začína v meste Al-Ula a končí v Yanbu na pobreží Červeného mora. Jej súčasťou budú niektoré z najúchvatnejších a najťažších terénov Saudskej Arábie vrátane Empty Quarter, Rub' al Khali a Wadi Rum.

 

Preteky sú kombináciou rýchlosti, vytrvalosti, stratégie a tímovej práce a považujú sa za jednu z najvyčerpávajúcejších a najvzrušujúcejších motoristických súťaží na svete.

 

Rallye Dakar 2024, na ktorú sa prihlásilo takmer 780 pretekárov, sľubuje ďalšie epické dobrodružstvo na piesočných dunách s množstvom uznávaných svetových hviezd a talentovaných mladých pretekárov. Medzi legendy patrí aj Števo, ktorého zatiaľ najlepším výsledkom je 2. priečka z roku 2016. Držme mu teda palce, aby sa mu niečo podobné podarilo opäť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Red Bull, Foto: Sportnet SME / Red Bull Content Pool / Flavien Duhamel
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies