Bangladéš oznámil OSN, že už nemôže prijať ďalších rohinských utečencov

NETKY.SK • 1 Marec 2019, 11:30 • 2 min
Bangladéš oznámil OSN, že už nemôže prijať ďalších rohinských utečencov

NEW YORK - Bangladéš oznámil vo štvrtok na pôde Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN), že už nebude môcť poskytnúť prístrešie ďalším rohinským utečencom z Mjanmarska. Vysoký predstaviteľ bangladéšskeho ministerstva zahraničných vecí Shahidul Haque na zasadnutí BR OSN podľa agentúry AFP uviedol, že kríza týkajúca sa repatriácie státisícov moslimských Rohingov, ktorí v krajine žijú v dočasných prístreškoch, sa zhoršuje a vyzval Bezpečnostnú radu na "rázne" konanie.

slovakia

left justify in out

Na základe dohody s Bangladéšom sa Mjanmarsko zaviazalo prijať naspäť niektorých utečencov, ale OSN trvá na tom, že podmienkou návratu Rohingov je zaistiť im bezpečnosť.

 

"S poľutovaním musím radu informovať, že Bangladéš už nebude schopný poskytnúť prístrešie ďalším ľuďom z Mjanmarska," povedal.

 

img

 

Haque obvinil Mjanmarsko z "prázdnych sľubov a rôznych obštrukčných prístupov" počas rokovaní o návrate utečencov, píše agentúra Reuters. Osobitná vyslankyňa pre Mjanmarsko Christine Schranerová-Burgenerová po piatich návštevách krajiny hlásila "pomalý pokrok" v snahách pomôcť státisícom Rohingov vrátiť sa do vlasti a varovala, že budúcoročné voľby v Mjanmarsku môžu krízu ešte zhoršiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#bangladesh #bangladeshpolice #manwithgun #documentary #Dt #dhakatrubune #mhopu

Príspevok, ktorý zdieľa Mahmud Hossain Opu (@mahmudhossainopu),

 

V utečeneckých táboroch v Bangladéši momentálne žije približne 740.000 Rohingov, ktorí museli v roku 2017 ujsť z Mjanmarska do susedného moslimského štátu pred brutálnym zásahom miestnej armády. Organizácia Spojených národov tento zásah voči moslimskej menšine označila za etnické čistky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies