V bojnickej zoo sa narodili paovce hrivnaté a oryx juhoafrický

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 10:55 • 2 min
V bojnickej zoo sa narodili paovce hrivnaté a oryx juhoafrický

BOJNICE - Novými prírastkami vo výbehoch kopytníkov sa môže od polovice marca pochváliť Zoologická záhrada v Bojniciach. K jej obyvateľom pribudli dve mláďatá paovce hrivnatej a mláďa oryxa juhoafrického. Informovala o tom Simona Kubičková zo zoo.

slovakia

left justify in out

Chov paoviec hrivnatých obnovila bojnická zoo v decembri 2014, a to po 13 rokoch. "Milé prekvapenie v podobe dvoch mláďat nás čakalo vo výbehu počas víkendu 13. a 14. marca. Nové prírastky sú veľmi hravé, skáču a vymýšľajú. Návštevníci ich môžu vidieť vo výbehu s vyhliadkou na zámok," uviedla Kubičková.

 

Ako pokračovala, zoo sa môže pochváliť aj mláďatkom oryxa juhoafrického, ktoré sa narodilo mame Gabu. "Mladá samička sa má k svetu a jej mama si ju ostražito chráni. Zatiaľ sa pár nachádza vo vnútornej ubikácii, čoskoro však začnú chodiť do výbehu, kde mláďatko budú môcť vidieť aj návštevníci," priblížila.

 

Poslednou novinkou je aj odchod dvoch sestier zebry Hartmannovej. "Minulý týždeň sme dve mladé samice Namíbiu a Magadi vypravili na ich cestu do juhošpanielskej zoo v meste Jerez de la Frontera, kde im koordinátorka Európskych záchranných programov našla nový domov," dodala Kubičková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies