Bagnaiov pád daroval Viñalesovi jeho prvé víťazstvo v sezóne

NETKY.SK • 21 September 2020, 08:06 • 2 min
Bagnaiov pád daroval Viñalesovi jeho prvé víťazstvo v sezóne

MISANO- V nedeľňajších pretekoch na okruhu v Misane sa opäť diali veci, sezóna MotoGP si pripravila scenár, ktorý nikto z nás nedokázal predpovedať.

slovakia

left justify in out

Maverick Viñales získal svoje prvé víťazstvo v tohtoročnom šampionáte

Rovnako ako minulý víkend, Maverick Viñales štartoval z pole position. Konečne sa mu podarilo dobre odštartovať a hneď od začiatku ukazoval dobrú rýchlosť. Jeho tempu dokázali konkurovať Fabio Quartararo, Pol Espargaro a mladý talian Francesco Bagnaia. Bagnaia sa postupne dokázal dostať pred Quartarara a Espargara a začal stíhať jazdca továrnej Yamahy. Maverick urobil menšiu chybu pri vstupe do deviatej zákruty a Bagnaia svoju šancu využil, dostal sa pred Mavericka a ujal sa vedenia v pretekoch. Bagnaia bol najrýchlejším jazdcom v poli, vybudoval si 1,5 sekundový náskok a všetko nasvedčovalo tomu, že mladučký Talian získa svoje prvé víťazstvo v kráľovskej kubatúre MotoGP. Maverick sa ako jediný dokázal držať Bagnaiu, čo sa nakoniec preukázalo ako rozhodujúce, Bagnaia neustál tlak a spadol z motorky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

Chyba Bagnaiu znamenala, že do čela štartového pola sa dostal Maverick a Španiel svoju šancu na prvé víťazstvo v sezóne zúžitkoval naplno. Druhé miesto získal mladučký Španiel Joan Mir a posledné pódiové miesto získal jazdec KTM Pol Espargaro, Pol síce dokončil preteky až na 4.mieste ale kvôli penalizácii Quartarara obsadil tretie miesto. Nešťastné preteky to boli aj pre legendu MotoGP, Valentino Rossi spadol a preteky nedokončil. Šampionát MotoGP pokračuje nabudúci týždeň v španielskej Barcelone.

 

 

Poradie v šampionáte:

1. Andrea Dovizioso- 84 bodov

2. Fabio Quartararo- 83 bodov

3. Maverick Viňales- 83 bodov

4. Joan Mir- 80 bodov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies