RECENZIA: Blow the Man Down. Nudná groteska alebo psychologicky prepracovaný film?

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 10:22 • 2 min
RECENZIA:  Blow the Man Down. Nudná groteska alebo psychologicky prepracovaný film?

Mnoho ľudí malo možno po vzhliadnutí tohto filmu negatívne pocity, vrátane toho, že bol nudný. Tvorcovia sa mu však snažili dať akési posolstvo spolupatričnosti, ktoré v dnešnom konzumnom svete absentuje.

slovakia

left justify in out

Film sa radí do kategórie komédia, dráma i mysteriózny film. Miestami sa naozaj nevete rozhodnúť. Zobrazuje lásku a spolupatričnosť dvoch osirelých sestier, ktorá sa neskôr pretaví do spolupatričnosti na globálnej úrovni v rámci miesta, kde žijú. Ľudia si jednoducho musia pomáhať, keď ide o dobrú vec, hoci aj za cenu poškodeného svedomia.

 

img

 

Tento americký komediálny thriller z roku 2019, ktorý napísali a režírovali Bridget Savage Cole a Danielle Krudy, má v sebe čosi zvláštne. Hrajú v ňom Morgan Saylor, Sophie Lowe, Annette O'Toole, Marceline Hugot, Gayle Rankin, Will Brittain, Skipp Sudduth, Ebon Moss-Bachrach, June Squibb a Margo Martindale.

 

Je to príbeh rybárskeho mestečka, pretkaný tajomstvami nielen dvoch sestier, ale aj jedného verejného dom, skombinovaný s párom vrážd. Dej je jednoduchý, plynie pokojne, ako aj život v danom mestečku, je orientovaný skôr psychologicky, takže vás prinúti premýšľať, o čo tam vlastne ide!

 

 

Priscille a Mary Beth Connollyovým zomrela matka. Mladšia Mary sa po hádke so sestrou vyberie do miestneho baru, kde stretne muža, s ktorým si sadne do auta, a vydajú sa ani nevedno kam. V kufri jeho auta objaví krv, vlasy, zbraň. Jej zdesenie sa už nedá skryť a neznámy muž sa na ňu pokúsi zaútočiť. Absolútne neočakávane ho Mary Beth brutálne zabije. 

 

Možno vás film bude trochu nudiť, každopádne si myslíme, že diváka bude zaujímať, ako vyvrcholí čin dvoch smutných sestier, ktoré namiesto ohlásenia vraždy, telo rozporcujú rybárskym nožom, a v prepravke hodia pod hladinu. Nie len  morskú, ale aj pod hladinu večných tajomstiev. 

 

Sestry zvádzali boj s vlastnými myšlienkami, ale aj s inými mocnými ľuďmi. Určite vás prekvapí, čo sa s telom stane, keď jedného dňa vypláva!

 

Prečítajte si tiež: RECENZIA: Žena v okne vás prinúti pochybovať o realite



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies