Cena Dogecoinu vyskočila po tom, čo Elon Musk nahradil vtáka z Twitteru logom Shiba Inu

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 10:53 • 2 min
Cena Dogecoinu vyskočila po tom, čo Elon Musk nahradil vtáka z Twitteru logom Shiba Inu

Tradičná ikona vtáka na Twitteri bola nahradená obrázkom Shiba Inu, vtipnou kryptomenou, kvôli ktorej je žalovaný generálny riaditeľ Elon Musk.

slovakia

left justify in out

Musk sa  v pondelok popoludní vyjadril k zmene a tweetoval „ako sľúbil“ nad obrázkom rok starej konverzácie, v ktorej iný používateľ navrhol, aby Musk „len kúpil Twitter“ a „zmenil logo vtáka na doge“.
 

Logo doge sa na stránke objavilo dva dni po tom, čo Musk požiadal sudcu, aby zamietol žalobu za vydieranie vo výške 258 miliárd dolárov, ktorá ho obviňuje z vedenia pyramídovej hry na podporu dogecoinu, uviedla agentúra Reuters.
Právnici Muska a Tesly nazvali žalobu dogecoinových investorov „vymyslenou fikciou“ za Muskove „neškodné a často hlúpe tweety“.
Nebolo jasné, či bola zmena loga trvalá. Musk je známy tým, že využíva Twitter na trollovanie svojich fanúšikov aj kritikov.
Cena dogecoinu, ktorý je zvyčajne volatilný, vzrástla za posledných 24 hodín o viac ako 20 % na približne 9 centov. V pondelok ráno sa obchodovalo tesne pod 8 centov.
Dogecoin bol vytvorený 6. decembra 2013 dvojicou softvérových inžinierov – ako vtip. Názov je prikývnutím na meme „doge“, ktorý sa stal populárnym pred desiatimi rokmi. Jeho maskot Shiba Inu napodobňuje tento mém: psa obklopeného hromadou textu Comic Sans v lámanej angličtine.
 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies