V blockchaine kryptomeny EOS boli objavené obrovské bezpečnostné diery

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 13:30 • 2 min
V blockchaine kryptomeny EOS boli objavené obrovské bezpečnostné diery

PEKING – Najväčšia čínska spoločnosť Qihoo 360, ktorá sa zaoberá internetovou bezpečnosťou, našla niekoľko bezpečnostných dier na blockchain platforme kryptomeny EOS. Cez tieto diery by sa dali uskutočniť vzdialené útoky na všetky uzly EOS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Qihoo 360 uviedla, že objavené bezpečnostné diery nahlásili tímu EOS, ktorý prisľúbil, že nespustia hlavnú sieť EOS, kým sa nevyriešia tieto problémy s bezpečnosťou. Podľa správ miestnych médií však mal tím EOS požiadať Qihoo 360, aby o objavených bezpečnostných chybách neinformovala. Tím EOS neskôr potvrdil, že chyby boli odstránené v ten istý deň približne o 14:00 hodine štandardného času v Číne.

 

img

 

Podľa správy spoločnosti Qihoo 360 by táto bezpečnostná chyba umožnila útočníkom použiť inteligentnú zmluvu so škodlivým kódom na otvorenie bezpečnostnej diery a následne použitím superuzla zaviesť škodlivú inteligentnú zmluvu do nového bloku. Tým by sa všetky uzly v sieti dostali pod kontrolu útočníkov.

 

Po dokončení tejto akcie by útočníci mohli ovládať digitálnu menu v sieti EOS, získať súkromné kľúče a dáta používateľov, spustiť počítačový útok alebo začať ťažiť iné kryptomeny.

 

img

 

Qihoo 360 označila tieto bezpečnostné diery ako novú sériu bezprecedentných bezpečnostných rizík, ktoré by okrem EOS-u mohli ovplyvniť aj ďalšie blockchain platformy.

 

Hlavná sieť EOS má byť spustená 2. júna a aktuálne sa táto kryptomena obchoduje za 12,43 USD, čo predstavuje nárast o 7,5% za posledných 24 hodín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies