Polášek s Dodigom sa stali víťazmi prestížneho tenisového turnaja v Cincinnati

NETKY.SK • 19 August 2019, 8:5 • 2 min
Polášek s Dodigom sa stali víťazmi prestížneho tenisového turnaja v Cincinnati

BRATISLAVA - Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig triumfovali na turnaji ATP Masters 1000 v americkom Cincinnati.

slovakia

left justify in out

Vo finále prestížneho turnaja zdolali najvyššie nasadený kolumbijský pár Juan Sebastián Cabal, Robert Farah po setoch 4:6, 6:4, 10:6 (zápasový tajbrejk). Rodák zo Zvolena si tak pripísal na konto najcennejší titul jeho doterajšej tenisovej kariéry.

Úvodný set sa nevyvíjal pre slovensko-chorvátsku dvojicu najlepšie, pretože Dodig už v prvom geme stratil svoje podanie. Celkovo na servise stratilo menej favorizované duo v prvom sete len šesť loptičiek, no práve nevydarená úvodná hra bola kľúčová. Kolumbijčania boli na podaní takmer neomylní a hoci museli odvracať jeden brejkbal súperov, set doviedli do úspešného konca - 6:4.

 

img

V druhom sete si Polášek s Dodigom udržiavali tesný náskok a v tom najvhodnejšom čase dokázali prelomiť podanie súperov. V desiatej hre, za stavu 5:4 v ich prospech, zaskočili účastníkov záverečného Turnaja majstrov v Londýne a poslali zápas do tretieho dejstva. V zápasovom tajbrejku sa im od stavu 3:3 podarilo odskočiť na 7:3, čo sa ukázalo byť rozhodujúce. Pri podaní Poláška premenili druhý mečbal a mohli sa radovať z triumfu na turnaji v Cincinnati.

 

"Myslím si, že dnes to bol naozaj výborný zápas, od začiatku to malo vysokú úroveň. Viacmenej sa hralo úplne bez chýb. Bolo to o pár loptách, ktoré v prvom sete boli trochu proti nám a v druhom sete zase išli pre nás. Som rád, že to dopadlo tak ako to dopadlo. My sme hrali od začiatku dobre, neustále sme vytvárali na ich servise tlak. Hovorili sme si obaja, aby sme vydržali a tlačili ich. Na setbale dali dvojchybu a v tajbrejku nám to psychicky pomohlo a vyšiel nám lepšie," povedal daviscupový reprezentant SR, ktorý sa týmto triumfom posunul v onlajn rebríčku ATP vo štvorhre o osem pozícií na 30. miesto.

 

img

 

Polášek označil výhru v Cincinnati za najväčšiu v kariére: "Určite je to najväčší úspech kariéry. Zakončiť turnaj víťazstvom je vždy najviac. A za druhé, toto sú najťažšie turnaje. My sme tu boli ako posledný pár v súťaži, dostali sme sa sem s rankingom 67. Tu nebol ani jeden slabý tím. Zdolali sme tu jeden skvelý pár za druhým. Sú to skoro samí grandslamoví šampióni, takže toto je úplne najviac."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona