V Rusku a Bielorusku sa začínajú strategické cvičenia Západ-2021

NETKY.SK • 10 September 2021, 11:30 • 2 min
V Rusku a Bielorusku sa začínajú strategické cvičenia Západ-2021

MOSKVA – Praktické akcie sa začínajú na území Ruska a Bieloruska v rámci spoločných strategických cvičení Západ-2021. Informovalo ministerstvo obrany Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

„Praktické akcie vojsk (síl) sa uskutočnia od 10. do 16. septembra 2021 na deviatich cvičiskách nachádzajúcich sa na území Ruskej federácie, vo vodnej oblasti Baltského mora, ako aj na piatich cvičiskách ozbrojených síl Bieloruskej republiky,“ uviedlo oddelenie.

 

Na manévroch sa zúčastní celkovo až 200 000 vojakov, asi 80 lietadiel a helikoptér, až 760 jednotiek vojenského vybavenia vrátane 290 tankov, 240 dielov, raketových systémov a mínometov a viac ako 15 lodí.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina navrhla USA vytvoriť zónu voľného obchodu, aby získala peniaze na vojnu

 

Zároveň, ako zdôraznilo ministerstvo obrany, maximálny počet vojenského personálu z vojenských jednotiek zapojených do cvičení, ktoré spadajú pod požiadavky Viedenského dokumentu z roku 2011, na území Ruskej federácie neprekročí 6 400 osôb. To isté platí pre množstvo vojenského vybavenia, ktoré bude počas cvičenia použité – jeho počet neporušuje podmienky dohody.

 

Na cvičeniach sa okrem armády Ruska a Bieloruska zúčastnia aj armády Arménska, Indie, Kazachstanu, Kirgizska a Mongolska. Na ubytovanie zahraničných vojakov vybavilo ministerstvo obrany súčasný poľný tábor na cvičisku Mulino v regióne Nižný Novgorod. Na jeho území sú stany na bývanie, jedálne s kuchyňou, zdravotné stredisko, športový tábor, miestnosti na skladovanie zbraní.

 

Prečítajte si: Lukašenko vyhlásil, že Rusko dodá Bielorusku lietadlá, helikoptéry a možno aj S-400

 

Príslušníci Číny, Vietnamu a Minjamy sa zúčastnia cvičenia Západ-2021 ako pozorovatelia. Operačné tímy dôstojníkov, ktorí budú súčasťou veliteľstva cvičení, budú zastúpené na manévroch z Uzbekistanu, Pakistanu a Srí Lanky.

 

Ako poznamenal zástupca ministra obrany Ruskej federácie Nikolaj Pankov na oficiálnom otvorení cvičení,  „manévre ako súčasť koalície štátov pomáhajú rozvíjať spoločné porozumenie pri výcviku vojsk, posilňujú priateľstvo a odstraňujú jazykové bariéry, vytvárajú nové spoločné tradície vojenského bratstva“.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies