Poľsko investuje do svojej obrany, od USA kúpi raketové systémy

NETKY.SK • 14 Február 2019, 06:44 • 2 min
Poľsko investuje do svojej obrany, od USA kúpi raketové systémy

VARŠAVA - Poľské ministerstvo obrany v stredu oznámilo, že krajina sa rozhodla kúpiť americké raketové systémy v hodnote viac ako 366 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Poľská vláda podpísala zmluvu o dodávke 20 raketových systémov typu HIMARS. Urobila tak na začiatku medzinárodnej konferencie o riešení situácie na Blízkom východe, ktorá sa koná vo Varšave. Systémy majú byť podľa ministerstva obrany dodané v niekoľkých etapách do roku 2023.

 

img

 

"Táto zbraň výrazne zvýši bojaschopnosť poľských ozbrojených síl a podporí bezpečnosť Poľska a celého západného krídla NATO", povedal poľský minister obrany Mariusz Blaszczak. Americký viceprezident Mike Pence Poľsko pri podpisovaní zmluvy uistil, že Washington je na jeho strane.

 

img

 

Varšava vníma Spojené štáty ako záruku bezpečnosti v oblasti. Poľsko je jeden z mála členov NATO, ktorí dávajú na obranu dve percentá svojho HDP. Spojené štáty a NATO po anexii Krymu Ruskom v roku 2014 posilnili svoju vojenskú prítomnosť v Poľsku a v pobaltských krajinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies