V blízkosti Oklahomy sa prehnali tornáda: Obracali autá, lámali stromy, evakuovali letisko

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 06:49 • 2 min
V blízkosti Oklahomy sa prehnali tornáda: Obracali autá, lámali stromy, evakuovali letisko

OKLAHOMA CITY - Séria tornád vrátane jedného veľkého vzdušného víru sa prehnala v stredu juhozápadne od amerického Oklahoma City, keď búrkový systém priniesol do štátov veľkých planín drsné počasie. Prvé správy nehovoria o žiadnych zranených, iba o poškodených stavbách, citovala agentúra Reuters úrady.

slovakia

left justify in out

Cestujúci, návštevníci i zamestnanci Medzinárodného letiska Willa Rogersa v Oklahoma City ho museli evakuovať a ukryť sa do tunela pre chodcov na asi 30 minút, kým cez oblasť neprešli búrky, uviedlo letisko na Twitteri. Tornáda obracali autá, strhávali elektrické vedenie a lámali stromy. Niekoľko ciest museli uzavrieť, pretože boli neprejazdné.

 

 

Národná meteorologická služba varovala, že sa tornáda môžu vyskytnúť v oblasti od stredného Texasu až po strednú Nebrasku, kde žijú milióny ľudí. Uviedla, že dostala oznámenia o asi 20 tornád v tejto oblasti. V Oklahome zasiahlo silné tornádo oblasť pri Bridge Creek, juhozápadne od Oklahoma City. Meteorológovia ešte nevedia, aké silné bolo. Podľa miestnej rozhlasovej stanice bolo široké asi míľu (1,6 kilometra).

 

 

Pred dvoma rokmi zabilo tornádo v Moore na predmestí Oklahoma City 24 ľudí a vyše 300 zranilo, pripomenul Reuters.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies