VIDEO: Severokórejskí vojaci ukázali, čo dokážu. To sa len tak nevidí!

NETKY.SK • 13 Október 2021, 12:15 • 2 min
VIDEO: Severokórejskí vojaci ukázali, čo dokážu. To sa len tak nevidí!

BRATISLAVA - Líder krajiny Kim Čong-un uviedol, že jeho armáda je pripravená chrániť svoju krajinu a podľa najnovších záberov to myslia vážne.

slovakia

left justify in out

Severná Kórea zverejnila video, v ktorom prezentuje, čo dokážu vojaci jej armády. Podujatie sa konalo v Pchjongjangu a naživo si ho pozrel líder krajiny Kim Čong-un

 

img

 

V záberoch je možné vidieť, ako vojaci rozbíjajú rukami, nohami i hlavami tehly či kusy betónu, ohýbajú železné tyče alebo pretrhnú kovovú reťaz. Dokážu tiež ležať na sklenených črepinách a klincoch, pričom iní vojaci rozbíjajú na ich telách betónové kusy.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Kim Čong-un označil USA za klamárov a nepriateľov. Odmietol spoločné rokovanie

 

KĽDR uviedla, že týmto chce ukázať svojim nepriateľom, že jej vojaci budú ochraňovať mier v krajine svojimi "železnými päsťami". 

 

 

Kim vyhlásil na podujatii Sebaobrana 2021 v Pchjongjangu, že chce vytvoriť neporaziteľnú armádu, ktorá dokáže čeliť nepriateľskej politike zo strany Spojených štátov amerických. Podotkol, že všetky zbrane, ktoré krajina vyrába, nechce použiť na začatie vojny, ale na obranu KĽDR. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Kim Čong-un chce vybudovať neporaziteľnú armádu. Aké má plány?

 

Krajina, ktorá pre svoj jadrový program čelí medzinárodným ekonomickým sankciám, nedávno otestovala novú hypersonickú strelu Hwasong-8. Rezolúcie OSN zakazujú Severnej Kórei uskutočňovať skúšky balistických rakiet, ktoré by mohli v závislosti od svojej konštrukcie niesť aj jadrovú hlavicu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona