Bratislava bude svetová, spúšťa nový projekt voľného sedenia

NETKY.SK • 8 Máj 2019, 09:23 • 2 min
Bratislava bude svetová, spúšťa nový projekt voľného sedenia

BRATISLAVA - Bratislava sa inšpirovala svetovými metropolami a vo svojich uliciach spúšťa projekt s názvom "Sadni si!".

slovakia

left justify in out

Do centra mesta prináša nové mobilné sety na sedenie. Zámerom je zvýšiť možnosti posedenia, oddychu a stretávania sa v meste bez vytvárania stálych bariér. Celkovo by malo byť v centre a jeho okolí 80 stolov a 240 stoličiek.

 

Prvé mobilné sety na sedenie sa od tohto týždňa postupne vykladajú na Primaciálnom námestí a pred Starou tržnicou. Ďalšou plánovanou lokalitou je nábrežie Dunaja pri Propeleri a postupne by začiatkom leta mali pribudnúť aj ďalšie sety v lokalitách na Komenského námestí, Treskoňovej ulici, Námestí SNP a Kamennom námestí.

 

img

 

"Voľné sedenie, kde by si mohli obyvatelia len tak posedieť vo svojich mestách vo verejnom priestore, som videl a zažil v New Yorku či Paríži. Chceme, aby mali ľudia Bratislavu radi, aby bola ich a voľné sedenie je jeden zo spôsobov, ako k tomu prispieť. Verím, že sa tento koncept uchytí a budeme ho v Bratislave rozširovať po celom meste," povedal primátor Matúš Vallo. Stoličky a stoly nebudú fixne upevnené. V zime ich uskladnia, a tak v meste nepribudnú stále bariéry.

 

img

 

"O udržiavanie aj uskladňovanie stolov a stoličiek sa budú na základe zmluvy o výpožičke starať prevádzky v ich okolí. Zároveň majú dbať aj na čistotou mobiliára, nahlasovanie poškodenia či ochranu pred poškodením," spresnil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

 

Mesto podotýka, že nejde o klasické letné terasy, ktoré budú tieto prevádzky aj obsluhovať. "Na setoch bude jedinečné práve to, že na nich môžu užívatelia konzumovať aj vlastné jedlo a nápoje, samozrejme, s výnimkou tvrdého alkoholu," podotkol Bubla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies