V Bachledovej doline pribudol v lete náučný chodník a areál pre rodiny

NETKY.SK • 12 August 2014, 09:03 • 2 min
V Bachledovej doline pribudol v lete náučný chodník a areál pre rodiny

ŽDIAR - V Bachledovej doline neďaleko obce Ždiar otvorili v lete nový náučný chodník a areál pre rodiny s deťmi.

slovakia

left justify in out

„Veľmi nás teší, že rodiny s deťmi a turisti v Belianskych Tatrách majú ďalšiu atrakciu, kde môžu s rodinou tráviť voľný čas a získať tak veľa spoločných zážitkov. Je pre nás dôležité, aby náš chodník nebol pre deti len edukatívny, ale zároveň bol aj hravý, aby u nás návštevníci zažili pekné chvíle a radi sa vracali,“ konštatovala Martina Múdra zo Ski Bachledova.
      

Nový náučný chodník v Bachledovej doline má dve časti a je určený hlavne deťom. Prvou časťou návštevníkov sprevádza Macko Kubík. Deti sa na nej zoznámia so zvieratami, ktoré v danom prostredí žijú. Napodobeniny zvierat sú pritom osadené do terénu tak, aby ich návštevníci videli v ich prirodzenom prostredí. Táto etapa chodníka meria 300 metrov a končí pri vyhliadkovej veži, na ktorej sa nachádza posledná zastávka venovaná orlovi skalnému.
     

 Druhá časť je dlhšia a turisticky náročnejšia. Meria 6,5 kilometra a vedie k Jezerskému jazeru. Turisti v tejto časti náučného chodníka spoznávajú vtáky z danej oblasti, ako aj živočíchy, ktoré žijú v okolí jazera. Po ceste sú rozmiestnené aj športové stanovištia, kde si deti preveria svoju obratnosť a silu. „Deti pri návšteve chodníka dostávajú hraciu mapku s úlohami. Po ich vyriešení získajú v infocentre sladkú odmenu. Tak celý chodník nadobúda formu hry a zábavy,“ dodala Múdra.
      

Okrem náučného chodníka je v Bachledovej doline k dispozícii aj Bike Park, pričom je tu postavená zjazdová trať s dĺžkou 1700 metrov a prevýšením 250 metrov. „Je určená pre skúsených cyklistov a pretekárov, ale všetky náročné miesta a prekážky sa dajú obísť. V prevádzke je tiež freerideová a family trať,“ upozornila Múdra. Okrem toho je v okolí Bike Parku vyznačených viac ako 130 kilometrov horských cyklotrás, na ktorých si prídu na svoje aj začiatočníci a príležitostní cyklisti, ale aj skúsení jazdci.

 

V areáli sa nachádza tiež bobová dráha, vyhliadková veža, tubing či detské ihrisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies