Premiér: November 1989 a vtedajšia spoločenská zhoda sú inšpiráciou pre dnešok

NETKY.SK • 17 November 2021, 09:38 • 2 min
Premiér: November 1989 a vtedajšia spoločenská zhoda sú inšpiráciou pre dnešok

BRATISLAVA - Predseda vlády vyzdvihol lídrov Nežnej revolúcie, vďaka ktorým sa skončila éra socializmu.

slovakia

left justify in out

November 1989 a vtedajšia spoločenská zhoda na vybudovaní lepšej a spravodlivejšej krajiny je veľkou inšpiráciou aj pre súčasnosť.

 

Dnes takisto panuje široká zhoda v spoločnosti na zabezpečení rovnosti pred spravodlivosťou, na kvalitnom živote hodnom 21. storočia i živote bez covidu. V príhovore počas utorkového slávnostného podujatia pri príležitosti 32. výročia Nežnej revolúcie to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO).

 

Vyzdvihol lídrov Nežnej revolúcie, ktorú považuje za jednu z najväčších politicko-spoločenských reformných udalostí 20. storočia. "Bez ich odvahy, cieľavedomosti i enormného nasadenia by nebolo možné zvrhnúť komunizmus. Sú to vlastnosti, ktoré boli a stále sú veľmi cenné. A aj dnes ich potrebujeme, aby sme Slovensko dostali do formy," povedal.

 

Hrdinov Nežnej revolúcie nazval inšpiráciou pre dnešnú dobu. "Stavajme na skúsenosti, spájajme sily a nikdy sa nevzdávajme," zdôraznil premiér.

 

Heger vystúpi pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu aj v stredu (17. novembra) o 20:00 hodine v RTVS. Už v utorok o 20:00 h vystúpila vo verejnoprávnom médiu s príhovorom k výročiu Nežnej revolúcie prezidentka SR Zuzana Čaputová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies