Inšpiratívne svedectvo muža, ktorý prežil teroristický útok

NETKY.SK • 15 September 2020, 19:52 • 2 min
Inšpiratívne svedectvo muža, ktorý prežil teroristický útok

V jeden deň, keď ani kalendár nenaznačoval ničím zvláštny dátum, sa prebúdzanie javilo rovnako obyčajné ako v ktorékoľvek iné ráno. Netušilo sa, že len krátky čas delí od vypuknutia udalosti, ktorá naveky zmení tvár dejín. Kým tragédiu niekto sledoval z bezpečia prostredníctvom televíznej obrazovky, iný také šťastie nemal. A boli aj takí, pre ktorých to bola posledná chvíľa žitia.

slovakia

left justify in out

Modlil sa inak
Aj Stanley, úspešný bankár, sa v pokoji prebudil, obliekol a vykonal tradičnú hygienu. Cítil však, že čosi nie je v poriadku. Modlil sa inak ako zvyčajne, s väčšou horlivosťou a kládol väčší dôraz na prosbu o ochranu najbližšej rodiny. Pracoval pre svetové obchodné centrum, jeho kancelária sídlila na poschodí číslo 81.

 

Pod kontrolou
Vstúpil na pracovisko a vyklonil sa z okna. Chcel sa poobzerať, zistiť, ako dýcha okolie a hádal, aké tváre zazrie. Pohľad, ktorý mu zrak ponúkol, nebol ale ani trochu pekný. Jedna veža obchodného centra sa už topila v plameňoch.
S kolegom sa dohodli, že budovu opustia, veď uprostred šialenstva by zostal len blázon. Strážnik im však so všetkou presvedčivosťou oznamoval, že situácia je pod kontrolou. Len nijaký strach, nebezpečenstvo nehrozí, miesto, na ktorom Stanley postával, je vraj mimo ohrozenia.

 

Lietadlo
Vzápätí sa ozvalo zvonenie telefónu.
„Stanley, človeče, pozeráš správy?" pýtal sa ho rozochvený hlas, v ktorom bolo jasne cítiť, že sa potrebuje informovať, naliať nádej, že ničí život nevisí na vlásku.


„Je to pod kontrolou," odpovedal Stanley a telefonát rýchlo ukončil.


Zdvihol hlavu a potom to bol boj o dych. Lietadlo amerických aerolínií sa rútilo priamo na neho, smrť mu klopala na plece.
Urobil teda to jediné, čo mu rozum nadiktoval - schúlil sa pod stôl a začal vzývať Boha.


„Pane, ja ti to odovzdávam do rúk. Teraz je to už tvoj problém." Lietadlo našlo konečný cieľ, vrazilo do budovy asi 6 metrov od neho a vybuchlo.


Krídlo dopravného prostriedku zbadal horieť vo dverách vedúcich na oddelenie, na ktorom sa nachádzal. Bol to zázrak, nič sa mu nestalo.


Únik
Uvedomil si, že odísť z budovy je otázka prežitia. Ale ako to urobiť? Nablízku mal samé trosky, cesta na slobodu bola nimi zahataná.


Modlitba mu dodala odvahu, pripadal si ako najsilnejší muž na svete. Podarilo sa mu uniknúť z kancelárie a to dokonca tak, že sa ho jediný plameň nedotkol.


„Bože, musím sa vrátiť domov, čakajú ma moji drahí," rozprával svojmu Stvoriteľovi.


Dotlčený sa predral až k východu, avšak ten bol zablokovaný. Východisko, ktoré ako-tak prichádzalo do úvahy, viedlo cez stenu. Kľakol si na kolená a opäť sa dal do modlitby.


„Veríte v Ježiša?" opýtal sa Stanley muža trčiaceho na druhej strane steny.


„Áno," odpovedal, a tak sa do modlitby pridal ďalší účastník.


Napokon silou dvojica prerazila stenu, Stanley preliezol k schodisku a zvyšok púte absolvoval s novým priateľom. Obaja bežali po schodoch, pričom sa na jednotlivom poschodí zastavili a zisťovali, či niekto predsa len nepotrebuje aj ich pomoc.


Na prízemí musela dvojica mužov zdolať protivníka v podobe ohňa, pretože ak by tam jeden z nich ostal, zhorel by do tla. Koniec to všetko napravil, pretože Stanley neokúsil smrť. Prežil i jeho priateľ, a hoci zohrala svoje i húževnatosť, nikdy by sa nedotiahlo do šťastného záveru bez pričinenia Boha. Veď on jediný má právo a moc rozhodnúť o živote a smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies