V Aténach sa opäť protestovalo, zasahovala polícia

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 13:31 • 2 min
V Aténach sa opäť protestovalo, zasahovala polícia

ATÉNY - Zrážky vypukli, keď sa skupina niekoľkých desiatok demonštrantov pokúsila preraziť policajný kordón na hlavnej ulici s cieľom pochodovať k ministerstvu financií.

slovakia

left justify in out

Grécka poriadková polícia použila vo štvrtok slzotvorný plyn a sprej počas zrážok s odborármi protestujúcimi proti úsporným opatreniam. Stalo sa tak v častiach centrálnych Atén napriek zákazu demonštrácií v súvislosti s návštevou nemeckého prezidenta Joachima Gaucka. Zrážky vypukli, keď sa skupina niekoľkých desiatok demonštrantov pokúsila preraziť policajný kordón na hlavnej ulici s cieľom pochodovať k ministerstvu financií. Protest sa však netýkal Gauckovej návštevy, ktorý rokuje so svojím gréckym kolegom a v piatok navštívi pamätník obetí nacistickej masakry v centrálnom Grécku. Úrady v tejto súvislosti zakázali v centre Atén z bezpečnostných dôvodov všetky demonštrácie od 8.00 do 17.00 hodiny miestneho času. Niekoľko stoviek odborárov, najmä stavebných robotníkov, však už malo naplánované demonštrácie.

 

Grécka ekonomika je už šiesty rok v recesii a od začiatku krízy sa zmenšila o 23 percent. Nezamestnanosť dosahuje rekordných 28 percent, čo je najvyššia miera v celej EÚ. Krajina čerpá od EÚ a Medzinárodného menového fondu dva úverové programy v celkovom objeme 240 miliárd eur. Medzinárodní veritelia odhadujú, že ekonomika sa tento rok vráti k miernemu rastu, keď posilní o 0,6 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies