Spiderman vyliezol na mrakodrap

NETKY.SK • 29 September 2019, 08:39 • 2 min
Spiderman vyliezol na mrakodrap

FRANKFURT NAD MOHANOM - Francúzsky dobrodruh Alain Robert, známejší pod prezývkou Spiderman, vyliezol v sobotu na mrakodrap vo Frankfurte nad Mohanom. Budovu Skyper v centre mesta, ktorá meria 153 metrov, zdolal za dvadsať minút a hneď, ako zliezol, ho zatkli policajti.

slovakia

left justify in out

Robert už v minulosti zdolal, väčšinou bez lán a, samozrejme, bez povolenia, desiatky výškových budov, okrem iného v Dubaji, Kuala Lumpur, Tchaj-pej, Londýne a ďalších veľkých mestách.

 

obrazok


V auguste vyliezol aj na 68-podlažný mrakodrap v Hongkongu, čím chcel podporiť nenásilné riešenie situácie v tomto meste, ktoré je zmietané nepokojmi. Na budovu zavesil zástavu, na ktorej boli vyobrazené vlajky Číny a Hongkongu a podanie si rúk.

„Cítim, že naplno žijem práve vtedy, keď je môj život v ohrození. Možno to znie trochu strašidelne a bláznivo, ale mám to tak,“ vysvetľuje svoju životnú filozofiu 57-ročný Francúz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies