Guvernér Ohia podpísal zákon, ktorý umožní zamestnancom škôl nosiť zbraň

NETKY.SK • 14 Jún 2022, 08:09 • 2 min
Guvernér Ohia podpísal zákon, ktorý umožní zamestnancom škôl nosiť zbraň

COLUMBUS – Guvernér amerického štátu Ohio Mike DeWine v pondelok podpísal zákon, ktorý umožňuje zamestnancom škôl už od jesene nosiť pri sebe strelnú zbraň. Predtým sa však budú musieť zúčastniť na povinnom výcviku, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci škôl, ktorí budú chcieť nosiť zbraň, musia povinne absolvovať 24-hodinový výcvik a každoročne osemhodinový. Školy môžu podľa DeWinea okrem toho nariadiť zamestnancom dodatočný výcvik. Nové opatrenie však nie je pre vzdelávacie zariadenia povinné, ale voliteľné.

 

img

 

Pred oznámením o podpise zákona DeWine načrtol ďalšie návrhy o bezpečnosti na školách, ktoré spolu so svojimi zákonodarcami presadzuje – vyčlenenie 100 miliónov dolárov na posilnenie bezpečnostných systémov na základných a stredných školách a päť miliónov na zlepšenie bezpečnosti na univerzitách. Ohio tiež najme ďalších 28 pracovníkov do školského bezpečnostného centra, ktoré bude spolupracovať s jednotlivými okresmi a poskytovať výcvik pre zamestnancov škôl na základe nového zákona.

 

img

 

Starostovia najväčších miest Cincinnati, Columbus a Cleveland však naplánovali tlačovú konferenciu, na ktorej chcú hovoriť o násilí páchanom strelnými zbraňami vo svojich mestách a upozorniť na to, že v otázke zbraní sa s názorom DeWinea rozchádzajú.

 

Podľa členov Demokratickej strany vysiela podpísanie tohto zákona nesprávny signál po nedávnej masovej streľbe na škole v texaskom meste Uvalde, pri ktorej prišlo o život 19 detí a dve vyučujúce. Republikáni oponujú, že zákon má práve takýmto incidentom zabrániť. Nové nariadenie kritizujú aj veľké policajné organizácie, aktivisti zasadzujúci sa za obmedzenie strelných zbraní a učiteľské odbory.

 

Mžno vás zaujme: Nemecko chce posilniť svoju vojenskú rotu na Slovensku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona