Pokiaľ by OĽaNO vyhralo voľby, Matovič je pripravený stať sa premiérom

NETKY.SK • 26 Február 2020, 6:44 • 2 min
Pokiaľ by OĽaNO vyhralo voľby, Matovič je pripravený stať sa premiérom

BRATISLAVA - Ak hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zvíťazí v sobotňajších parlamentných voľbách, bola by trošku hanba nepostaviť sa čelom k prijatiu funkcie premiéra. V predvolebnej diskusnej relácii televízie Markíza Voľby 2020 to vyhlásil líder OĽaNO Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

Migrácia

Volební lídri politických strán otvorili v relácii problematiku migrácie. Predseda vlády a volebný líder Smeru-SD Peter Pellegrini uviedol, že nikdy nedovolí, aby niekto násilím nanútil navoziť migrantov na Slovensko.

 

img

 

Výrok Andreja Kisku

Lídrovi strany Za ľudí Andrejovi Kiskovi pripomenul jeho starší výrok, v ktorom údajne povedal, že Slovensko by malo prijať stovky či tisíce migrantov. Kiska premiérovi oponoval a zdôraznil, že ako prezident bol vždy proti kvótam na migrantov. "Nikdy som nepovedal, že na Slovensko musíme navoziť stovky či tisíce migrantov, ale iba to, že ak sme vyspelá krajina, mali by sme pomôcť ľuďom utekajúcim z krajín pred smrťou. Samozrejme, za sprísnených bezpečnostných podmienok," objasnil Kiska.

 

img

 

Matovič k tejto téme dodal, že zabezpečí, aby na Slovensku neplatili žiadne kvóty a neprišli tu žiadni nelegálni migranti.

 

Je Rusko hrozbou? 

Moderátor Michal Kovačič položil lídrom otázku, či je Rusko pre Slovensko bezpečnostnou hrozbou. Matovič, Kiska a Truban sa zhodli na tom, že áno. Pellegrini a Kotleba Rusko za bezpečnostnú hrozbu pre Slovensko nepovažujú.

 

img

 

Predstavenie sa 
Kotleba sa ako jediný z lídrov odmietol v relácii na výzvu moderátora predstaviť v anglickom jazyku. Povedal, že ovláda ruský a anglický jazyk, no pri rokovaniach so zahraničnými predstaviteľmi by vždy hovoril v slovenčine a využil by pri tom tlmočníka. Pellegrini, Kiska, Matovič a Truban sa v angličtine predstavili.
 

Celá diskusia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona