V Anglicku v zime najviac nakupovali tímy bojujúce o záchranu

NETKY.SK • 2 Február 2017, 09:51 • 2 min
V Anglicku v zime najviac nakupovali tímy bojujúce o záchranu

LONDÝN - Počas zimného prestupového obdobia siahlo najhlbšie do vrecka v anglickej futbalovej Premier League šesť klubov zo spodných priečok tabuľky.

slovakia

left justify in out

Tie investovali takmer polovicu z celkového objemu januárových výdavkov 237 miliónov libier na nových hráčov, ktorí im majú pomôcť k udržaniu sa v najbohatšej ligovej súťaži na svete. Šestica Hull, Sunderland, Crystal Palace, Swansea, Leicester a Middlesbrough, ktorá sa na konci tabuľky nachádza v rozpätí piatich bodov, minula v januári dovedna 110 miliónov libier.


Oficiálne čísla zverejnené vedením súťaže napokon boli o niečo vyššie ako analýza spoločnosti Deloitte. Napriek tomu poukazujú na zaujímavý kontrast s predsezónnym obdobím, keď 60 percent financií investovaných do posíl pochádzalo od mužstiev, ktoré sa aktuálne nachádza v prvej šestke.


Prestupový účet prevýšil doterajšie "zimné" maximum 209 miliónov libier z roku 2011, v kombinácii s predajom hráčov však postavil Premier League do pozitívnych čísel. Anglické kluby prvý raz viac zarobili ako minuli. Hrubý zisk predstavuje 4 milióny libier, o čo sa postarali najmä štyri veľké transfery, z toho dva smerovali do Číny. Najdrahším prestupom bol odchod Oscara z FC Chelsea do Šanghaj SIPG za 60 miliónov libier.


Celkové výdavky klubov z najvyššej anglickej súťaže za obe prestupové obdobia sa vyšplhali na takmer 1,4 miliardy libier, čo predstavuje oproti predchádzajúcej sezóne nárast o 32 percent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies