V 2.deň klimatických protestov v Holandsku zadržali cez 500 aktivistov

NETKY.SK • 11 September 2023, 09:00 • 2 min
V 2.deň klimatických protestov v Holandsku zadržali cez 500 aktivistov

AMSTERDAM - Vyše 500 aktivistov zadržala holandská polícia v nedeľu počas už v poradí druhého dňa klimatických protestov.

slovakia

left justify in out

Stovky demonštrantov pochodovali v nedeľu okolo obeda po diaľnic A12 vedúcej do Haagu. Ignorovali tak výzvy úradov, aby počas protestu neblokovali túto dopravnú tepnu vedúcu do holandskej metropoly, v ktorej sídli vláda.

 

V sobotu pritom polícia taktiež zadržala približne 2400 demonštrantov po tom, čo tú istú diaľnicu zablokovalo asi 10.000 aktivistov.

 

Hnutie Extinction Rebellion (Vzbura proti vyhynutiu), ktoré tieto protesty organizuje, uviedlo, že aktivisti budú túto diaľnicu blokovať na každý deň, kým holandská vláda neprestane využívať verejné financie na dotovanie ropného a plynárenského priemyslu.


Skupina totiž obviňuje vládu z nedodržania sľubu, že skončí s daňovými úľavami a inými formami dotácií pre leteckú a lodnú dopravu, s výrobou elektrickej energie z fosílnych palív či s ťažbou ropy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Anadolu Ajansı
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies