Odsúdili poslankyňu, ktorá chcela poliať partnerovu milenku kyselinou

NETKY.SK • 4 November 2021, 20:42 • 2 min
Odsúdili poslankyňu, ktorá chcela poliať partnerovu milenku kyselinou

LONDÝN - Súd v londýnskom Westminsteri vzal do úvahy jej doterajšiu bezúhonnosť. Voči verdiktu sa však odvolá.

slovakia

left justify in out

Poslankyňa britskej Labouristickej strany Claudia Webbeová dostala vo štvrtok väzenský trest v trvaní 10 týždňov s 2-ročnou podmienkou. Súd ju v októbri uznal vinnou z toho, že sa vyhrážala inej žene, že ju poleje kyselinou. Informovala o tom agentúra AFP.

 

img

 

Webbeovú (56) usvedčili zo zastrašovania ženy, ktorá bola dlhoročnou známou a bývalou milenkou jej partnera, píše denník The Independent. Hrozila jej napríklad aj tým, že na internete zverejní jej fotografie, na ktorých táto žena pózovala nahá.

 

Prečítajte si tiež: Žena, ktorá zavraždila svojich 5 detí, dostala zaslúžený trest

 

Sudca Paul Goldspring poznamenal, že správanie poslankyne Webbeovej bolo "bezohľadné a zastrašujúce" a motivované žiarlivosťou. Obžalovaná okrem toho podľa neho prejavila nad svojimi činmi len málo ľútosti Okrem podmienečného trestu odňatia slobody jej sudca nariadil aj 200 hodín verejnoprospešných prác a zaplatenie súdnych trovov.

 

img

 

Webbeovú, ktorá obvinenia odmietla, zvolili do volebného obvodu Leicester East v strednom Anglicku v decembri 2019. V dôsledku spomenutej kauzy jej Labouristická strana pozastavila členstvo a v parlamente musela pôsobiť ako nezávislá poslankyňa. Po vynesení rozsudku ohlásila, že sa voči verdiktu odvolá.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Muž útočil nožom vo vlaku! Zranil 17 ľudí a zapálil sedačky

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies