Už o pár dní si v Trnave zmerajú sily profesionálni športovci silového trojboja

NETKY.SK • 31 Júl 2019, 19:45 • 2 min
Už o pár dní si v Trnave zmerajú sily profesionálni športovci silového trojboja

BRATISLAVA/TRNAVA - Už tento víkend sa v Trnave bude konať súťaž na svetovej úrovni. VICTORIA CUP 2019 sa bude odohrávať na Andelskom námestí a diváci sa majú na čo tešiť.

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti sme sa preto rozhodli pripraviť pre vás rozhovor s viceprezidentom a štatutárnym zástupcom AWPC Pánom Rudolfom Siskom, ktorý nám celé podujatie priblížil.

 

AWPC je Slovenská amatérska federácia silového trojboja, určená pre amatérskych pretekárov v silovom trojboji a tlaku na lavičke. Okrem iného je aj oficiálnym zástupcom svetovej federácie WUAP na Slovensku. Silový trojboj poznáme aj pod nazvom "powerlifting". Názov napovedá, že sa jedná o silový šport. Súťaží sa v 3 disciplínach. Drep, mŕtvy ťah, benchpress (tlaky na rovnej lavičke).

 

 

"Victoria Cup je medzinárodná súťaž v mŕtvom ťahu. Túto sobotu sa koná už 12. ročník, takže sa dá povedať, že je to už tradičná súťaž." Pán Siska nám následne rozviedol, čo ten mŕtvy ťah vlastne je. "Pri mŕtvom ťahu sa činka dvíha predpísaným spôsobom. Je to posledná disciplína trojboja. Najmä v letných mesiacoch je veľmi obľúbená ako samostatná disciplína na pohárových súťažiach," priblížil. 

 

img

 

Keďže sa jedná o medzinárodnú súťaž, predstaviť by sa tu mali aj pretekári mimo Slovenska. "Môžme povedať, že máme pretekárov zo šiestich krajín. Samozrejme sú to väčšinou okolité krajiny ako Česko, Maďarsko, Rakúsko, Poľsko." Viceprezident AWPC nám však prezradil, že sa môžme tešiť na športovcov aj zo vzdialenejších kútov Európy ako napríklad Bosnu a Hercegovinu. Okrem iného by sa tu mali predstaviť aj reprezentanto Srbska. 

 

img

 

Súťaže sa podľa pravidiel môžu zúčastňovať aj ženy, preto nebude na podujatí žiadnym prekvapením, ak športovkyne budú zo zeme dvíhať aj 150 kilogramov. Nevylučuje sa ani dosiahnutie nových rekordov.

 

Pokiaľ vás zaujímavú ďalšie informácie, ponúkame vám celý rozhovor s organizátorom podujatia Pánom Rudolfom Siskom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies