Čo hovoria osobnosti na súčasnú situáciu? Zrušili im podujatia a pristupujú k tomu zodpovedne

NETKY.SK • 13 Marec 2020, 12:00 • 2 min
Čo hovoria osobnosti na súčasnú situáciu? Zrušili im podujatia a pristupujú k tomu zodpovedne

Osobnosti, ktoré sleduje veľký počet ľudí by mali ísť príkladom. Tak je tomu aj v tomto prípade. Pozrite sa na nasledujúce názory našich známych Slovákov.

slovakia

left justify in out

Spýtali sme sa ich:

Aký máš názor na paniku medzi ľuďmi kvôli koronavírusu?
 

Ako sa chrániš ty aby si neochorel/neochorela? 
 

Myslíš si, že bezpečnostné opatrenua na Slovensku sú dostačujúce?

 

Yaksha

Šéf hudobného vydavateľstva FCKTHM rád cestuje. Žije na Slovensku, no jeho domovom je aj Vietnam odkiaľ má pôvod. Je organizátorom úspešných akcií, ktoré musel kvôli koronavírusu zrušiť. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa yaksha (@yak.sha),

 

Neberiem to na ľahkú váhu, no nemal by som problém vycestovať do Vietnamu za rodinou. Mediálna masáž je tvrdá, no neexistuje v tomto prípade správna odpoveď, či by sa malo o víruse informovať viac, alebo menej.

 

Zrušili sme marcové koncerty ešte pred oficiálnym vyjadrením o neorganizovaní spoločenských akcií. Celý label sa snaží k tomu pristupovať zodpovedne, aj keď je to pre nás naozaj drahé. A čo sa týka mojej osobnej prevencii, tak som prehnane čistotný od detstva, takže nijak extra som svoje návyky nezmenil

 

Myslím si, že Slovensko postupuje veľmi rozumne a zodpovedne.

 

Daniela Nízlová

V Taliansku je situácia naozaj zlá. Jedna zo známych dvojičiek Twiins tam žije so svojou rodinou.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa DanielaNizlova (@danielatwiins),

 

Tá panika je možno trochu prehnaná, ale samozrejme netreba nič podceňovať. Treba sa naozaj chániť a dodržiavať všetky hygienické návyky, prísnejšie než doteraz. Napríklad čistiť kľučky a mobilné telefóny, keď sa ľudia odniekiaľ vrátia. 
 

My dodržiavame prísnu hygienu, hlavne kvôli malej aby sa jej nič nestalo, pretože to je najdôležitejšie. 
 

Slovensko by malo mať na všetko v tejto situácii rovnaký meter, pretože, keď už zatvárajú školy, mali by zatvoriť aj fabriky aj hranice.

 

Jerguš Oravec

Jerguš je členom skupiny The Youniverse. Keďže sa pohybuje na koncertoch medzi davmi ľudí, pristupuje k situácii zodpovedne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa THE YOUNIVERSE (@theyouniverseofficial),

 

Je zaujímavé pozorovať ako sú ľudia schopní konať na základe malého množstva získaných a overených informácií. Žijeme v dobe, kedy je bežné byť manipulovaný čímkoľvek, od cielených reklám v závislosti od google vyhľadávania alebo až po nalajkované instagramové posty. “Big Brother” nás už dávno pozná viac ako my sami seba. Problém nastane v situácii, kedy ide o život a nie o kúpu holiaceho strojčeka. Myslím si, že ľudia nekonajú nesprávne v závislosti od tejto konkrétnej situacie. Bojím sa však toho, že ak si raz niekto niekedy zmyslí, že napíše hromadu sms z ministerstva vnútra, že zajtra bude vojna vyzbrojte sa, tak ľudia sa naozaj začnú zbrojiť. To som samozrejme naschvál úprimne prehnal. Treba si však uvedomiť akým spôsobom konzumujeme takéto informácie a či im naozaj aj rozumieme.

 

Prevencia je u mňa rovnaká ako kedykoľvek inokedy, keď je zvýšené chrípkové obdobie, alebo jednoducho je horšie počasie a treba sa chrániť. Hygiena by mala byť samozrejmosťou a vitamíny nikdy neuškodia. Ja osobne aktívne cvičím a snažím sa zdravo stravovať a dobre spávať. Alebo potom naopak. Alkohol tiež vie byť všeliek.

 

Myslím si, že opatrenia u nás sú úplne v poriadku, netreba takéto situácie podcenovať, ale ocenil by som keby médiá a príslušné orgány viac ľudí vzdelávali o tom, čo sa deje, ako iba odporúčali, čo sa nemá robiť atď. Paradoxne mi takýto “lockdown” príde veľmi zaujímavý z hľadiska pracovného pokoja a jemného zbrzdenia toho kapitalistického kolesa, ktorého sme všetci denno denne otrokmi. Možno na tom bude niečo aj pozitívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies