Uvedomte si svoj plný potenciál s pomocou Wim Hof metódy

NETKY.SK • 22 Február 2023, 13:00 • 2 min
Uvedomte si svoj plný potenciál s pomocou Wim Hof metódy

Postupom času sa náš vzťah k svetu, v ktorom žijeme, zmenil. Náš životný štýl nás oddelil od prírodného prostredia. Kvôli tomuto odpojeniu sa naše odveké mechanizmy prežitia už nespúšťajú a my sme stratili kontakt so svojou vnútornou silou. Počas desaťročí seba-skúmania a prelomových vedeckých štúdií vytvoril Wim jednoduchý a efektívny spôsob, ako stimulovať tieto hlboké fyziologické procesy a realizovať náš plný potenciál.

slovakia

left justify in out

Metóda Wima Hofa je o opätovnom spojení nás – so sebou samými, s ostatnými a s prírodou.

Táto metóda je založená na troch silných pilieroch

 

Prvým pilierom je dýchanie.

 

Väčšinou si neuvedomujeme obrovský potenciál dýchania napriek tomu že dýcháme vždy. Zvýšené hladiny kyslíka obsahujú pokladnicu výhod a špecializovaná dýchacia technika Wim Hof Method® ich všetky odhaľuje: viac energie, znížená hladina stresu a zvýšená imunitná odpoveď, ktorá si rýchlo poradí s patogénmi.

 

Prečo dýchame

Vdychovanie kyslíka, regulované autonómnym nervovým systémom, je nevedomý proces. Našťastie je to nevedomá prax, inak by sme jednoducho nemali prestávku, pretože by sme to museli neustále riešiť. Množstvo kyslíka, ktoré dýchame, ovplyvňuje množstvo energie, ktorá sa uvoľňuje do buniek nášho tela. Na molekulárnej úrovni to prebieha prostredníctvom rôznych chemických a fyziologických procesov. Dýchanie je najjednoduchšia a najinštrumentálnejšia časť autonómneho nervového systému na ovládanie a navigáciu. V skutočnosti spôsob, akým dýchate, silne ovplyvňuje chemické a fyziologické aktivity vo vašom tele. Wim Hof v priebehu rokov vyvinul špeciálne dýchacie cvičenia, ktoré udržujú jeho telo v optimálnej kondícii a úplnej kontrole v tých najextrémnejších podmienkach. Dýchacia technika je v prvom rade založená na hlbokom nádychu a výdychu bez použitia sily!

VYSKÚŠAJTE SI TO

Dýchanie metódou Wima Hofa je jednoduché a ľahké – zvládne to každý! Postupujte podľa nižšie uvedených krokov. Odporúčame cvičiť hneď po prebudení alebo pred jedlom, keď je váš žalúdok ešte prázdny. Všimnite si, že dýchanie WHM môže ovplyvniť motorickú kontrolu a v zriedkavých prípadoch viesť k strate vedomia. Pred nácvikom techník si vždy sadnite alebo ľahnite. Nikdy necvičte pri riadení vozidla alebo vo vodách alebo v ich blízkosti.

Krok 1: Urobte si pohodlie

Zaujmite pohodlnú polohu: seďte, ľahnite si – podľa toho, čo je pre vás najpohodlnejšie. Uistite sa, že môžete voľne rozširovať pľúca bez toho, aby ste cítili akékoľvek zúženie.

Krok 2: 30-40 hlbokých nádychov a výdychov

Zatvorte oči a skúste si vyčistiť myseľ. Buďte si vedomí svojho dychu a snažte sa s ním plne spojiť. Zhlboka sa nadýchnite nosom alebo ústami a nenásilne vydýchnite ústami. Plne sa nadýchnite cez brucho, potom hrudník a potom nenásilne pustite. Opakujte to 30 až 40-krát v krátkych silných dávkach. Môžete pociťovať točenie hlavy a pocity mravčenia v prstoch a nohách. Tieto vedľajšie účinky sú úplne neškodné.

Krok 3: Zadržanie

Po poslednom výdychu sa naposledy nadýchnite čo najhlbšie. Potom vypustite vzduch a prestaňte dýchať. Vydržte, kým nepocítite nutkanie opäť dýchať.

Krok 4: Obnovovací dych

Keď pocítite nutkanie znova sa nadýchnuť, nadýchnite sa tak, aby ste naplnili pľúca. Cíťte, ako sa vám rozširuje brucho a hrudník. Keď dosiahnete plnú kapacitu, zadržte dych asi na 15 sekúnd a potom ho uvoľnite. Tým je kolo číslo jedna zavŕšené. Tento cyklus sa môže opakovať 3-4 krát bez prestávky. Po dokončení dychového cvičenia si doprajte čas na vyhrievanie sa v blaženosti.

 

Druhým piliérom je terapia chladom

 

 

Chlad je váš priateľ a jeden z troch pilierov Wim Hof Method®. Správne vystavovanie sa chladu spúšťa kaskádu zdravotných benefitov, vrátane nahromadenia hnedého tukového tkaniva a následného úbytku tuku, zníženého zápalu, ktorý podporuje posilnený imunitný systém, vyrovnaných hladín hormónov, zlepšenej kvality spánku a produkcie endorfínov, ktoré prirodzene zvyšujú vašu náladu.

V posledných rokoch si terapia chladom získala značnú popularitu, pretože je spojená s mnohými zdravotnými výhodami. Niektorí ľudia, vrátane profesionálnych športovcov, kulturistov a celebrít dokonca prisahajú na kryoterapiu celého tela. Tento druh terapie sa vyznačuje krátkym státím v uzavretej nádobe, pričom okolo tela cirkuluje extrémne studený vzduch. Keďže kryoterapia celého tela je relatívne drahá a nie je široko dostupná, metódy ako Wim Hof metóda poskytujú dostupnú alternatívu. Metódu môžete praktizovať z pohodlia vášho domova, a to studenou sprchou, takže už dnes môžete začať ťažiť z výhod chladovej telovej terapie!

Vedecky dôkaz terapie chladom

Vďaka svojej metóde je Wim Hof schopný mimoriadnych vecí, ako je stáť v nádobe naplnenej kockami ľadu a zabehnúť polmaratón v snehu na bosých nohách. V posledných rokoch niekoľko vedcov vykonalo kontrolované experimenty, aby dokázali silu Wim Hofovej metódy a odhalili mechanizmy, ktoré za ňou stoja. V štúdii, ktorú uskutočnila Radboudova univerzita, boli stúpenci Wim Hof metódy a nesledovatelia vystavení patogénu, pričom boli pozorne sledovaní. Účastníci, ktorí praktizovali metódu Wima Hofa, vykazovali zvýšenú imunitnú odpoveď a menej symptómov chorôb. V inom experimente bol sám Wim pozorne sledovaný v chladnom prostredí a v neutrálnom prostredí. Výsledky tejto konkrétnej štúdie ukázali, že Wimove hladiny hnedého tukového tkaniva sú pre muža v jeho veku veľmi vysoké, ale iba pri meraní v chladnom prostredí. V súčasnosti sa vykonáva oveľa viac štúdií s cieľom odhaliť účinky metódy Wim Hof v oblastiach, ako je stres, metabolizmus a zápal.

 

img

 

Tretím pilierom je sila vôle a odhodlanie

 

Tretí pilier je základom prvých dvoch: ako vystavenie chladu, tak aj vedomé dýchanie vyžadujú trpezlivosť a oddanosť, aby boli úplne zvládnuté. Vyzbrojení sústredením a odhodlaním ste pripravení preskúmať a nakoniec zvládnuť svoje vlastné telo a myseľ.

Sila vôle a sebaovládanie sú veľmi dôležité faktory pre úspešný a šťastný život. V modernom svete je veľa ľudí zvyknutých dodržiavať každodenné rutiny a vzorce. Dalo by sa povedať, že moderní ľudia si vyvinuli zvyčajný mozog. Pomaly sme stratili vôľu? Množstvo vôle je u každého človeka iné, ale každý má nejakú silu vôle. Snažíme sa naozaj dobre vyzerať, schudnúť, vzdelávať sa atď. Väčšina ľudí sa snaží stať sa tou najlepšou verziou seba. Ale ak sa naozaj chcete stať lepšou verziou seba, potom je zvýšenie sily vôle jednou z najdôležitejších vecí, ktoré musíte urobiť. Veríme, že sila vôle sa dá trénovať. Zvýšte svoju vôľu praktizovaním našej vedecky podloženej metódy. Ignorujte svoje pevné myšlienky a začnite ešte dnes. Ľudia so slabou vôľou majú tendenciu robiť v živote zlé rozhodnutia, pretože sa poddávajú krátkodobým radostiam na úkor dlhodobých cieľov. Ľudia s väčšou vôľou sú šťastnejší, zdravší, spokojnejší vo vzťahoch, majú lepšiu kariéru a ľahšie zvládajú stres, konflikty a nepriaznivé okolnosti. Takže zvýšenie vašej vôle vám prinesie veľa výhod. Prestaňte váhať a ovládnite svoje telo a myseľ!

Zvýšte silu svoje vôle pomocou metódy Wima Hofa

Sila vôle, sebaovládanie a odhodlanie sú veľmi dôležitými súčasťami metódy Wima Hofa, pretože vedomé dýchanie a terapia chladom si vyžadujú trpezlivosť a obetavosť. Veríme, že môžete trénovať svoj mozog, aby zvýšil silu vôle a sebakontrolu. Všetky Wimove cvičenia majú silný vplyv na zručnosti, ktoré súvisia so sebaovládaním. Zlepšia vaše sústredenie, znížia úroveň stresu a urobia vás viac sebavedomým. Prostredníctvom meditácie a vedomého dýchania môžete pozorovať svoje myšlienky, emócie a impulzy bez toho, aby ste sa s nimi identifikovali alebo podľa nich konali.

 

Viac o Wim Hof metóde si môžete prečítať tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies