Mesežnikov: Sulíkov návrh môže vyriešiť situáciu v koalícii. Predčasné voľby sa však vylúčiť nedajú

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 12:30 • 2 min
Mesežnikov: Sulíkov návrh môže vyriešiť situáciu v koalícii. Predčasné voľby sa však vylúčiť nedajú

BRATISLAVA - Návrh ministra hospodárstva a predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka na jeho a premiérov odchod z funkcií môže vyriešiť krízu v koalícii.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to povedal politológ a prezident Inštitútu pre verejné otázky Grigorij Mesežnikov. Sulík na dnešnej tlačovej konferencii vyzval premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) na odchod z funkcie s tým, že aj sám je ochotný ponúknuť svoju pozíciu.

 

Podľa Mesežnikova je to najvážnejší okamih činnosti koalície, keďže doteraz SaS takto priamo požiadavku na odchod predsedu vlády neformulovala.

 

„Je to návrh na riešenie situácie v koalícii, ktorý má niekoľko možností na pokračovanie. Napríklad, že súčasťou vlády ostanú všetky štyri politické strany len v inom personálnom zložení, alebo sa zmení stranícke zloženie vlády,“ vysvetlil politológ.

Na otázku, či je reálnejšie to, že sa premiér vzdá svojej funkcie, alebo to, že SaS odíde z vlády, nevedel odpovedať. „Je to veľmi ťažká otázka. Čo však môžeme predpovedať je, že nie je predvídateľné správanie Igora Matoviča, ktorý s danou ponukou môže za istých okolností súhlasiť, alebo ju odmietne,“ ozrejmil politológ.

Predseda SaS dnes zároveň vyhlásil, že v strane sú proti konaniu predčasných volieb. Podľa Mesežnikova je aj to jedna z možností, aj keď ju, ako povedal, nepovažuje za pravdepodobnú, keďže túto alternatívu vylučujú všetky štyri koaličné strany. „Nedá sa to však vylúčiť,“ dodal.

 

Súvisiaci článok: Sulík sa vzdá funkcie ministra, ak odíde aj Igor Matovič!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies