ROZHOVOR: Vyspovedali sme fyzioterapeuta Tomáš Kulana, ktorý spolupracuje s hviezdnymi MMA zápasníkmi

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 09:45 • 2 min
ROZHOVOR: Vyspovedali sme fyzioterapeuta Tomáš Kulana, ktorý spolupracuje s hviezdnymi MMA zápasníkmi

BRATISLAVA - Prinášame vám rozhovorom so známym fyzioterapeutom Tomášom Kulanom, ktorého sme sa spýtali, na jeho prácu so športovcami a MMA zápasníkmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tomáš Kulan, ktorý je športový fyzioterapeut a okrem iného aj fyzioterapeut Atillu Végha a jeho MMA fighterov, a v minulosti zavítal napríklad aj k Bekimovi„Moju prácu by som opísal tak, že je psychicky náročná, pretože pomáham ľuďom aj po psychickej stránke. Beriem to ako poslanie,“ prezradil a dodal, že v práci trávi aj 15 hodín denne.

 

Už v minulosti nám porozprával niečo o svojej práci či tiež aj o spolupráci s Attilom Véghom. "Je veľmi dôležité deliť pacientov na dve skupiny. Jedna skupina sú pacienti, ktorí už prišli so stanovenou diagnózou od lekára špecialistu...Druhou skupinou sú ľudia, ktorí ešte neboli za lekármi. Vtedy si musíme stanoviť základný pohľad na riešenie alebo určiť zdravotný problém," hovorí Tomáš Kulan.

Na úvod nám Tomáš Kulan prezradil, ako sa líši rehabilitácia špičkových MMA zápasníkov oproti ostatným športovcom. Taktiež nám povedal, ako postupoval pri liečbe vážnych zdravotných stavov, ako ťažkých a trieštivých zlomenín. Zaspomínal si napríklad na liečbu vážneho poškodenia rebier zápasníka Vlasta Čepa.

 

Tomáš Kulan sa môže pochváliť aj vlastným knižným titulom Športovať čo najdlhšie bez zranenia z pohľadu fyzioterapeuta. Táto publikácia je venovaná najmä rekreačným športovcom. K napísaniu knihy ho motivovali hlavne pacienti a verejnosť či pozitívne odozvy. "Každý kto ma pozná tak vie, že čo sa týka našej česko-slovenskej scény, idem si asi najviac tú edukáciu, inšpiráciu na sociálnych sieťach. Práve tam som mal prvý impulz od ľudí, no rozhodol som sa tak aj preto, lebo ľudia si zaslúžia informácie navyše," hovorí Tomáš Kulan.

 

Viac podrobností o jeho práci terapeuta či liečbe profesionálnych športovcov ako Tomáš Deák či spomínaný Vlasto Čepo, sa dozviete v našom rozhovore nižšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tomáš Kulan, Športový magazín Foto: Športový magazín
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies