GAMING Atari oslavuje 50. výročie! Prináša exkluzívne video s prvým zakladateľom

NETKY.SK • 3 Júl 2022, 16:00 • 2 min
GAMING Atari oslavuje 50. výročie! Prináša exkluzívne video s prvým zakladateľom

Jedna z najznámejších producentov interaktívnej zábavy na svete – Atari – oslavuje založenie spoločnosti 27. júna 1972 exkluzívnym videom s generálnym riaditeľom Wade Rosenom a zakladateľom Nolanom Bushnellom.

slovakia

left justify in out

Vo videu, ktoré je k dispozícii exkluzívne na stránkach IGN a oficiálnej stránke Atari, generálny riaditeľ Wade Rosen a zakladateľ Nolan Bushnell diskutujú o dedičstve kreativity a inovácií spoločnosti Atari, o jej formujúcej úlohe vo vývoji moderného videoherného priemyslu, ale aj o trvalej úlohe značky Atari v popularite. Témou je aj to, čo bude definovať spoločnosť pri jej napredovaní na ďalších 50 rokov.

 

 

Atari oceňuje svoju fanúšikovskú základňu špeciálnym výpredajom Golden Anniversary, ktorý práve prebieha. Časovo obmedzené ponuky sú tu pre Atari VCS a exkluzívne tričká k 50. výročiu, ktoré sú teraz dostupné na oficiálnej stránke (www.atari.com).

 

 

„Príbeh prvých dní Atari je v mnohých ohľadoch históriou zrodu videohier,“ povedal Wade Rosen, generálny riaditeľ Atari. „Som nadšený, že sa môžem podeliť o tento veľmi špeciálny rozhovor so zakladateľom Nolanom Bushnellom, keď oslavujeme obrovský vplyv Atari na populárnu kultúru a priemysel videohier za posledných 50 rokov.“

 

 

Odkedy Rosen prevzal úlohu výkonného riaditeľa, Atari sa vrátilo k svojim koreňom vo vývoji a vydávaní prémiových hier, vydáva nové tituly a prináša viac obsahu na PC, konzoly a streamovacie platformy. V rámci tohto návratu spoločnosť dnes oznámila, že päť z týchto nových hier prichádza na hernú platformu Stadia, ktorú vyvíja spoločnosť Google.

 

 

Prvé štyri hry zo série Atari Recharged – Centipede, Black Widow, Asteroids a Breakout – prichádzajú na Stadiu ešte v tomto roku

 

Centipede: Recharged sa začína 1. júla na nákup v obchode Stadia a bezplatný odber cez Stadia Pro (spoplatnená predplatná služba na mesiac). Séria Recharged aktualizuje klasické hry Atari pre súčasnú generáciu herného hardvéru a pridáva herné funkcie, ktoré oslovia moderných hráčov vrátane časticových efektov, vylepšenia, kooperatívneho hrania a originálnych soundtrackov od oceňovanej skladateľky Megan McDuffee. Okrem Recharged hier bude v septembri na Stadiu pridaná aj kritikmi uznávaná logická hra Kombinera.

 

 

Očakávať môžeme aj ďalšie novinky, ktoré budú nasledovať počas týždňa oslavy 50 rokov spoločnosti Atari. Najaktuálnejšie informácie a oznámenia spoločnosti sú dostupné na sociálnych sieťach: Facebook, Twitter a Instagram.

 

Možno vás zaujme: GAMING Steam Summer Sale 2022 je tu! Amazon ponúka desiatky hier zdarma



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona