Uväznených aktivistov Greenpeace presunuli z Murmanska do Petrohradu

NETKY.SK • 11 November 2013, 10:06 • 2 min
Uväznených aktivistov Greenpeace presunuli z Murmanska do Petrohradu

MOSKVA - Tridsiatich v Rusku zadržaných členov posádky lode Greenpeace presúvajú z Murmanska do väzenia v Petrohrade. Informovali o tom dnes ruskí vyšetrovatelia, ktorých citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa Greenpeace sa ich presun začal o 05.00 h rannej miestneho času (02.00 SEČ). Keď ich chceli obhajcovia navštíviť vo väzení v Murmansku, povedali im, že už ich odviezli. Vyšetrovací výbor oznámil, že chuligánstvo, z ktorého sa zadržaní zodpovedajú, nespadá do právomoci murmanských súdov, preto bolo rozhodnuté presunúť ich.

Dvoch novinárov a 28 medzinárodných aktivistov z lode Arctic Sunrise zadržala ruská pohraničná stráž v septembri spoločne s ich loďou po tom, ako sa pokúsili obsadiť ropnú plošinu v Pečorskom mori.

Vyšetrovatelia ich najskôr obvinili z pirátstva, ktoré sa trestá až 15 rokmi väzenia, ale neskôr to zmenili na menej vážne obvinenie z chuligánstva.

Environmentálne hnutie Greenpeace označilo obvinenie za absurdné a požaduje okamžité prepustenie všetkých zadržaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies