Štíhli ľudia to majú v živote ľahšie

NETKY.SK • 4 Január 2019, 18:41 • 2 min
Štíhli ľudia to majú v živote ľahšie

USA - Štúdie ukazujú, že diskriminácia zvyšuje index telesnej hmotnosti človeka. Obézni ľudia alebo ľudia s nadváhou sú často považovaní za tých, ktorí sa nevedia kontrolovať. Tým pádom im ani nemôžu byť pridelené vodcovské funkcie v spoločnostiach. V dôsledku toho, akejsi menejcennosti od ostatných, nemôžu častokrát ani uvažovať o kariérnom raste, či dokonca v niektorých prípadoch nemusia byť ani prijatý do zamestnania.

slovakia

left justify in out

U žien je takáto pravdepodobnosť na oveľa vyššej úrovni, ako u mužov. Psychologička a odborná asistentka oddelenia pssychiatrie na Pensylvánskej univerzite Rebecca Pearl je názoru, že ženy majú tendenciu pociťovať diskrimináciu oveľa skôr ako muži. Atraktívnosť u žien môže mať veľký vplyv na ich ďalší kariérny rast.

 

img

 

V Spojených štátoch, ani nikde na svete neexistuje zákon, ktorý by ochraňoval obezných ľudí. V súčasnej dobe sa totiž obezita berie ako choroba, ktorá je liečiteľná. Aj z toho dôvodu sa nemôže prešetrovať na takej úrovni, ako rasová, či pohlavná diskriminácia.

No na druhej strane existuje nespočetne veľa choôb, ktorých znakom je práve obezita. Veľa ľudí teda častokrát ani nemôže za to, ako vyzerajú, lebo sú možno naozaj vážne chorí. 

 

"Čo keď berú lieky, vďaka ktorým nemusia byť pripútaní na lôžko v nemocnici, ale na druhej strane od nich priberajú, resp. nevedia schudnúť? Tie lieky im umožňujú, aby sa mohli každé ráno zobúdzať vedľa svojich partnerov a tešiť sa zo života  v kruhu svojich najbližších. Nevybrali by ste si aj yv radšej takýto život?" 

 

"Aj toto je jeden z dôvodov, prečo som za to, aby sa obezita prestala chápať ako choroba z prejedania sa, ale mala by si sa riešiť tak ako rasová, či pohlavná diskriminácia. Nemali by sme mať voči niekomu, koho nepoznáme predsudky len preto, že je obézny, " vyjadrila sa Pearl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies