REPORTÁŽ: Celé Slovensko ostáva podľa COVID automatu zelené aj pre budúci týždeň!

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 14:48 • 2 min
REPORTÁŽ: Celé Slovensko ostáva podľa COVID automatu zelené aj pre budúci týždeň!

BRATISLAVA - Epidemická situácia sa zásadne nezmenila. Počet priemerných denných prírastkov je rovnaký ako minulý týždeň, mierne klesá počet hospitalizovaných a ventilovaných pacientov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Dynamika je vyrovnaná, rastové číslo je okolo hodnoty jedna. Uviedol to riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR Matej Mišík na dnešnej tlačovej konferencii.

 

Ako doplnil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, všetky okresy Slovenska budú podľa COVID automatu budúci týždeň naďalej v zelenej farbe, teda monitoringu. Nemenia sa ani opatrenia na hraniciach.

 

img


Vo zvyšku Európy však tretia vlna naberá na intenzite, najmä čo sa týka počtu pozitívnych prípadov. Najvyššie počty evidujú na Cypre, v Spojenom kráľovstve, Holandsku, Španielsku, na Malte, v Portugalsku, Grécku, v Dánsku.

 

"Vysoké rasty sú práve v krajinách, ktoré sú pre Slovákov obľúbenými dovolenkovými destináciami," podotkol Mišík s tým, že riziko importu nákaz je tak relatívne vysoké.

 

img

 

Úroveň zaočkovanosti sa na Slovensku pohybuje od 26 po takmer 60 % pri prvej dávke, o niečo menej od 22 po 53 % je to pri druhej. Regionálne rozdiely sa tak naďalej prehlbujú. Matej Mišík upozornil, že obzvlášť v kontexte nastupujúcej tretej vlny je dôležitá zaočkovanosť ľudí nad 50 rokov. Kým v Bratislave sa táto hodnota blíži k 70 %, viaceré okresy sú na druhej strane pod úrovňou 50 %.

 

img


Na Slovensku je stále približne 840-tisíc osôb nad 50 rokov, ktoré nemajú vytvorenú ochranu vakcínami. Riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz však na základe skúseností zo zahraničia upozornil, že pre nezaočkovaných ľudí je prakticky isté, že sa v priebehu najbližších mesiacov nakazia. Vyjadril tiež obavu z nárastu hospitalizácií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona